MENU

Fransman bouwt rijdende 2CV van hout

Zondag 26 maart 2017 om 23:11 door Frank Schippers

Een Citroën 2CV gemaakt van hout staat op het punt officiële goedkeuring te krijgen van de Franse autoriteiten om legaal de weg op te mogen. Dit unieke exemplaar is gebouwd door Michel Robillard, een gepensioneerde meubelmaker, die zes jaar bloed, zweet en tranen in deze bijzondere auto heeft gestopt in zijn werkplaats in de buurt van Loches in Midden-Frankrijk.

 

Dit is niet alleen een replica van het Franse icoon, het is ook een werkend voertuig, compleet met een motor. Uiteindelijk, hoopt Robillard dat zijn creatie in een kunstgalerie komt te staan. Hij heeft ook al biedingen ontvangen van mensen die dit houten exemplaar graag willen kopen.

 

CREDIT: GUILLAUME SOUVANT/AFP/GETTY

 

CREDIT: GUILLAUME SOUVANT/AFP/GETTY

 

CREDIT: GUILLAUME SOUVANT/AFP/GETTY

 

CREDIT: GUILLAUME SOUVANT/AFP/GETTY

 

CREDIT: GUILLAUME SOUVANT/AFP/GETTY

 

Niet alleen de carrosserie is gemaakt van Touraine fruitboom hout, maar ook de grille en natuurlijk het interieur, inclusief de stoelen. Het interieur is vrij eenvoudig, net zoals dit het geval was met het oorspronkelijke model. De houten zittingen hebben wat extra comfort gekregen door de toevoeging van een paar kussentjes.

 

Robillard hoopt in de zomer met zijn replica van een 1953 Citroen 2CV te toeren over de Franse wegen en hij zal hem ongetwijfeld regelmatig even goed in de was zetten.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's