MENU

Toyota FJ40, kopen en dan lekker zo laten!

Zaterdag 19 september 2015 om 17:36 door Frank Schippers

Wat een mooi ding! En dan bedoelen we niet de strakke lak, de perfect sluitende soft top en de bijzondere print op de bekleding. We kijken ook niet naar opgepoetste velgen, een met de lineaal gecentreerde kentekenplaat, de waarschijnlijk door de dealer optioneel aangebrachte symmetrische stukken traanplaat, het met leder beklede stuurwiel of de manier waarop de dieprode lak subtiel terugkomt in details van het smaakvolle interieur.

 

toyota FJ40 uit 1971

 

Japans FJ40 werkpaard

Maar waar kijken we dan wel naar? Een Japans werkpaard van Toyota dat al 44 jaar wordt gebruikt voor dat waar hij voor gemaakt is. En dat is te zien! Hoe lekker moet het zijn om met zo’n hok over te smalle onverharde paden te rijden waarbij de takken tegen de deuren slaan en de klompen modder zich wanhopig vastklampen binnen je wielkasten terwijl ze weten dat bij de eerstvolgende stortbui of zwemles door wat dieper water zich toch weer gewonnen moeten geven. Je hebt van die voorwerpen die alleen maar mooier worden naarmate je ze meer gebruikt. Omdat ze niet strak horen te zijn maar omdat het gebruik ervan bijdraagt aan de uitstraling.

 

motor toyota FJ40 1971

 

interieur toyota FJ40 uit 1971

 

achterzijde toyota FJ40 1971

 

Krachtig, betrouwbaar en vierwiel aangedreven en voor nog geen 5000 dollar echt een koopje als je bedenkt dat de prijzen van dergelijke exemplaren tussen de 5.000 en 28.000 dollar liggen. Dit exemplaar heeft in al die jaren slechts 1 eigenaar gehad en wordt nu voor een prikkie te koop aangeboden in de Verenigde Staten. Je kunt hem uiteraard toch gaan restaureren, maar wij zouden hem zo laten.

 


Een FJ40 in zijn element 🙂

Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's