MENU

Gerestaureerde Land Cruiser uit 1983

Vrijdag 12 juni 2015 om 08:35 door Frank

Tegenwoordig zijn de echt zware werkers van vroeger meer en meer verworden tot ‘PC Hoofd tractoren’. Niet echt een titel waar je als stoere 4×4 op zit te wachten.

Gerelateerd model

toyota land cruiser 1954

Land Cruiser

Maar het is niet voor niets. Zeker de Range Rover moet het wat dat betreft ontgelden en is door zijn design, het comfort en alle opties en extra’s inclusief vol lederen interieur een rijdend stuk luxe geworden.

 

Dit is een schril contrast met de tijden waarin modellen als de Range Rover en de Land Cruiser het zware offroad werk deden met 4 schaaphonden in de achterbak en varens tussen de tanden worstelend door de modder op een stijle berghelling. Andere merken met 4×4’s in het modellengamma schuiven ook meer en meer de asfalt-kant op waarmee het lijkt alsof de echte 4×4 werkpaarden van vroeger aan het uitsterven zijn. Ze zijn er natuurlijk nog wel, maar de oude modellen zien er gewoon meer uit als echte werkpaarden zoals deze 32 jaar oude Land Cruiser.

 

toyota landcruiser FJ40

 

Gelukkig worden er ook op dit gebied ook oude modellen gerestaureerd, waardoor deze harde werkers met de uitstraling van de harde werkers van weleer niet helemaal verdwijnen. Deze schitterende gerestaureerde Land Cruiser FJ40 uit 1983 met een 4,2 liter zescilinder lijnmotor is zo’n exemplaar. Probeer dit Japanse werkpaard met asfalt-allergie maar eens op de weg te houden. Zo’n exemplaar wil laten zien wat hij kan in ruig terrein en niet op de stoep in Amsterdam zuid wachten tot er een Gucci tasje en een te grote zonnebril op de passagiersstoel gelegd worden.

 

gerestaureerde toyota land cruiser FJ40 achterzijde

 

toyota land cruiser FJ40 interieur

 

toyota landcruiser FJ40 zijkant

 

toyota landcruiser restauratie

 

toyota landcruiser FJ40 motor

Stevige aandrijflijn voor de relatief kleine FJ40

 

toyota landcruiser restauratie2

 

Overigens is deze 32 jaar oude gerestaureerde Toyota Land Cruiser al verkocht voor een prijs van 54.000 dollar, ongeveer 48.000 Euro. We hopen dat de eigenaar regelmatig met de hogedrukspuit de bagger van dit exemplaar staat af te spuiten na een ritje zoals in onderstaand filmpje. Kijk hem genieten met zijn vrolijke koplampjes, zoals het hoort!

 

TOYOTA LAND CRUISER FJ40 **HARD MUDDING** OFFROAD

Ook interessant


Gerelateerde merken