MENU

Totem ontwerpt een nieuwe oude Alfa Romeo Giulia GT

Zondag 13 december 2020 om 11:22 door Frank

We lieten enkele maanden geleden al de nieuwe Fiat 126 concept car zien van MA-DE studio. Naar onze mening een zeer geslaagd ontwerp van een klassieker in een modern elektrisch jasje. Maar het kan nog mooier want Totem Automobili uit Italië, hoe kan het ook anders, heeft zich op de Alfa Romeo Giulia GT Junior gestort. Zesduizend manuren verder staat er een plaatje van een Italiaan die van ons zo de showroom in kan.

 

elektrische Alfa Romeo Giulia GT

Foto: totemautomobili.com

 

Totem Automobili zegt zelf het volgende over hun creatie: “Dit juweel is het resultaat van de samenwerking van een gepassioneerd team dat zich toelegt op perfectie, aandacht voor detail en technologische prestaties om de iconische auto naar een nooit eerder ervaren niveau te brengen om liefhebbers van klassieke auto’s de beste Italiaanse oldtimer voor de toekomst te bieden.”

 

De GT Electric is gebaseerd op de Alfa Romeo GT Junior, een van de mooiste auto’s ooit geproduceerd, maar het exterieur van de GT Electric is geïnspireerd op het ontwerp van een paar Giulia-modellen uit de afgelopen jaren. Die combinatie is bijzonder goed gelukt.

 

schets elektrische alfa romeo giulia gt achterzijde

Foto: Totem Automobili

schets elektrische alfa romeo giulia gt achterzijde

 

achterzijde GT Electric

Foto: Totem Automobili

Achterzijde GT Electric

 

Krachtbron en prestaties

Een accupakket van 50,4 kWh biedt volgens het Totem een actieradius van 320 kilometer in “standaardtempo”. Het prototype heeft een ingebouwde oplader van 6,6 kw, maar productie auto’s zullen een krachtiger snellaadsysteem hebben, bevestigt het bedrijf. Totem zegt dat het batterijpakket net geen 350 kilo weegt, maar de koolstofvezelbehuizing zal een deel van dat gewicht compenseren. Slechts 10 procent van het originele chassis is behouden, de rest is vervangen door aluminium en koolstofvezel om meer dan 510 PK en 940 Nm aan vermogen te ondersteunen. Dit helpt de GT Electric om in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren.

 

Totem heeft een aantal subtiele wijzigingen aangebracht: de GT Electric heeft vier koplampen in plaats van de originele twee, de C-stijl is opnieuw ontworpen en het Alfa-grille-embleem mist de spijlen van het origineel. Totem heeft ook de onderkant van de auto opnieuw ontworpen om de aerodynamica te verbeteren, door een vlakke vloer te creëren met luchtverspreiders aan de achterkant om meer neerwaartse druk te genereren.

 

interieur Alfa Romeo GT

Foto: Totem Automobili

interieur Alfa Romeo GT electric

 

Interieur van de GT Electric

Het interieur is aanzienlijk vernieuwd zoals je zou verwachten, met een digitaal dashboarddisplay en Bluetooth-infotainmentsysteem. Maar het ademt ook kwaliteit en vakmanschap door het gebruik van leder voor de bekleding en de subtiel aangebrachte details.

 

De elektrische modellen zouden er een stuk mooier uit gaan zien als meer van dit soort ontwerpers zich gingen bemoeien met de elektrische modellijnen van merken. Wellicht kan er dan een verbod komen op de Toyota Prius en de Nissan Leaf, wat het straatbeeld zeker ten goede zou komen. Voor nu een diepe elektrische buiging aan Totem Automobili.

 

New Alfa Romeo Giulia GT electric by Totem - the most beautiful EV

Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's