MENU

Brit regelt elektrische Jaguar e-type voor huwelijk

Zondag 20 mei 2018 om 22:27 door Frank

Een elektrische Jaguar e-type als trouwauto. Tsja, toch best opmerkelijk want eigenlijk was er nog niet zoveel bekend over deze e-type. De ‘e’ in e-type (of XK-E) staat in ieder geval niet voor ‘electric’ want in de periode dat dit model werd geproduceerd, lag er in elk exemplaar een dikke benzinemotor. In 1974, een kleine 80.000 exemplaren verder, vond Jaguar het welletjes met dit type.

 

elektrische jaguar e-type bij het britse huwelijk van prins Harry

 

Voor de Brit die ging trouwen was de Jaguar overigens wel een logische keuze want als prins wil je toch wel iets Engels onder je kont na het jawoord, daar trek je wel de lijn waar het de invloed van je Amerikaanse eega betreft. En er was nog iets opmerkelijks aan deze E-type: Harry zat achter het stuur, maar wel aan de linkerkant! Dat maakt het toch weer wat minder Engels, wat op zich wel weer goed past bij zijn weliswaar Engels sprekende, maar Amerikaanse vrouwtje.

 

blank

foto: Landrover/Jaguar

 

blank

foto: Landrover/Jaguar

 

blank

foto: Landrover/Jaguar

 

Het ‘retromodel’ van de Jaguar E-type werd eerder in 2018 ontworpen door Jaguar Land Rover Classic in de nieuwe ‘Classic Works’ van het bedrijf in Warwickshire. Gebaseerd op 1968 Series 1.5 Jaguar E-type Roadster, kan dit exemplaar door zijn geavanceerde elektrische aandrijflijn de 100 km/u aantikken in slechts 5,5 seconden – ongeveer een seconde sneller dan een Serie 1 E-type. Harry had hem ongetwijfeld graag een keer op zijn staart getrapt, maar dat zat er die dag toch echt niet in.

 

Dat huwelijk geloven we wel, maar hierbij wat meer over deze bijzondere e-type:

 

Jaguar E-Type Zero | Fully Charged

Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's