MENU

De ultieme Britse klassieker gaat elektrisch

Zaterdag 25 augustus 2018 om 13:22 door Frank Schippers

 

Gaan we nu op klassiekerweb praten over moderne auto’s? Nou, niet echt, maar toch ook een beetje wel want ook Jaguar gaat een klassiek model mogelijk opnieuw in productie nemen. Enkele maanden geleden berichtten we al over die ene Engelsman die ging trouwen in een elektrische Jaguar e-type.

 

Gerelateerd model

Jaguar E-type cabrio

E-Type

En nu is er meer nieuws: Jaguar is serieus aan het overwegen om de elektrische E-type in productie nemen vanaf 2020! Jaguar heeft een Jaguars Classic Works-afdeling die op aanvraag gaat produceren, voorwaarde is wel dat je als klant een origine E-Type moet aanleveren want Jaguar gaat ze niet van scratch produceren.

 

De E-Type Zero Concept ziet er dus uit zoals je zou mogen verwachten: een e-type met een moderne touch die je vooral ziet in het interieur. De originele aandrijving blijft ongewijzigd en ook de gewichtverdeling blijft optimaal omdat de elektromotor dezelfde ruimte zal innemen als de klassieke verbrandingsmotor. De E-Type Zero zal zo’n beetje dezelfde prestaties moeten gaan leveren als een originele Series 1 E-Type en de actieradius zal rond de 170 kilometer komen te liggen.

 

 

Er is nog geen officieel prijskaartje aan de Jaguar E-Type Zero gehangen, maar we hebben even rondgevraagd en er werd ons verteld dat deze e-type ongeveer £ 300.000 moet gaan kosten, dat is dus ruim 330.000 euro met de huidige koers.

 

Wat we ons wel afvragen is waarom een elektrische variant meteen hand in hand moet gaan met wederom zo’n enorm lelijk dashboard waar de klokken en een scherm ervoor zorgen dat je het gevoel krijgt dat je in ruimteschip van Battlestar Galactica bent gestapt. En waarom dan wel het stuur klassiek houden? Voor ons klopt het niet. Zou een versie met behoud van het klassieke interieur en dashboard niet veel fraaier zijn? Of komt dit wellicht door onze voorliefde voor klassieke designs?

 

 

Jaguar E-Type Zero | Fully Charged

Ook interessant


Gerelateerde merken