MENU

Lamborghini restaureert de Miura uit de film “the Italian job”

Zondag 12 mei 2019 om 01:25 door Frank

Als je de film uit 1969 met Michael Caine hebt gezien, dan zul je je afvragen hoe die restauratie in zijn werk gegaan is want de Miura P400 werd in de openingsscene compleet vernietigd. Dat is ook zo, maar er waren dan ook twee Miura’s voor deze film aangeschaft want het exemplaar dat de afgrond in werd geduwd, was op zijn zachtst gezegd niet meer rijdbaar. We hebben bij Klassiekerweb in 2015 al melding gemaakt van de vondst van deze bijzondere tweede Miura.

 

The Italian Job 1969 720p intro

 

De overlevende Miura was in feite tientallen jaren na de release van de film verloren gewaand, maar onlangs werd er een Miura gevonden en werd door door Lamborghini – na controle van de nummers – bevestigd dat het daadwerkelijk ging om de overlevende Miura uit de film.

 

De meest begeerde auto

Lamborghini noemt de Miura de ‘meest begeerde’ auto uit 1969, waarmee het de Chevy Corvette, mede door het succes van de film, naar een tweede plaats verwijst. Net als tientallen andere Miura’s, werd de ‘The Italian Job’ Miura als nieuw verkocht aan een klant in Rome nadat de film klaar was en sindsdien was deze eigenlijk spoorloos.

 

In 2015 bleek dat de Lambo in handen was van een verzamelaar uit Lichtenstein, genaamd Fritz Kaiser. In 2018 ging de restauratie-afdeling van Lamborghini van start met de restauratie van dit exemplaar. Lamborghini zegt hier zelf over:” De auto werd naar onze gespecialiseerde historische afdeling gestuurd in het hoofdkwartier van Sant Agata Bolognese, waar de reconstructie van Polo Storico begon met documentatie in de bedrijfsarchieven en het onderzoeken van de auto. De resultaten werden vervolgens aangevuld met getuigenissen van enthousiastelingen en voormalige werknemers, zoals Enzo Moruzzi, die de auto op de set afleverden en deze in alle shots als een stuntdubbel gebruikten. Door dit te doen, kon Polo Storico het ontbrekende bewijsmateriaal vinden en bevestigen dat de Miura P400, met chassisnummer #3586, zonder twijfel de auto was die werd gebruikt om “The Italian Job” te draaien. Deze erkenning komt op hetzelfde moment als de viering van de 50ste verjaardag van de film, uitgebracht in juni 1969.

 

Inmiddels is het project klaar en is deze Miura in absolute topconditie zoals de foto’s duidelijk laten zien.

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's