MENU

In nieuwstaat verkerende Peugeot 205 GTi 1.6 te koop uit 1988

Zaterdag 18 november 2023 om 21:16 door

Ik had nog geen rijbewijs, maar zat af te tellen naar mijn 18e verjaardag want toen dit bommetje op de markt kwam, wilde ik ‘m zo graag: de 205GTi. De posters, de folders, ik had ze allemaal. De Opel van mijn vader was allang niet cool en met de komst van dit compacte raketje gedegradeerd tot een saaie bak.

 

peugeot 205 GTi te koop

 

Profiel van de Peugeot 205 GTiWat een plaatje met die pepperpot velgen

 

Inmiddels zijn we vijfentwintig jaar verder en er zijn nog altijd liefhebbers die de markt afstruinen naar een mooi exemplaar. En dat valt niet mee want de 205GTi was best betaalbaar en werd dus gekocht en gereden. Als je ze dus tegenkomt zijn ze bijna altijd zo goed als opgereden, hebben ze roest, een extreem hoge kilometerstand of zien ze eruit alsof ze mee hebben gedaan op de hoofdact van de Zwarte Cross.

 

Gerelateerd model

Peugeot 205 gti

205

Deze Peugeot 205 GTi 1.6 is de uitzondering op de regel: met zijn 115pk op de voorwielen, slechts 885 kilootjes, comfortabele stoelen en stijlvolle uitstraling is ie zelfs in het hedendaagse verkeer een echte head turner. In pittig rode lak en met de voor de kenner herkenbare pepperpot velgen is dit een klassieker waar nog een boel plezier aan te beleven is, zelfs als ie stilstaat. Op de site valt er het volgende over dit exemplaar te lezen: “Deze keurig verzorgde liefhebbers GTi is helemaal origineel en schadevrij, weinig gereden en zonder beschadigingen. Lijkt zo uit de folder. Inmiddels ontdekt door de liefhebbers en verzamelaars. Dat stuwt de prijzen omhoog wanneer het om een echt mooi exemplaar gaat, kwaliteit wordt echter altijd beloond.”

 

interieur peugeot 205 GTi 1988


Fraai interieur waar je ook bij 0km/u van kunt genieten

 

Peugeot 205 GTi 1988 motor


Zo ziet een blok eruit dat weinig gelopen heeft

 

Het zal ons niet verbazen dat op het moment dat wij hier op de redactie op “publiceer artikel” klikken, deze 205 GTi alweer is verkocht. Overigens is het ‘m nooit geworden voor mij. In plaats daarvan was mijn eerste auto een Ferrari………..rode Ford Escort.


Ook interessant


Gerelateerde merken