MENU

AutoRAI 2015

Zaterdag 22 november 2014 om 11:01 door Frank

Eindelijk! Er komt weer een AutoRAI. Het evenement waar je al kleine jongen altijd naar uitkeek, was verworden tot een schaduw van zichzelf. Maar volgens de RAI Vereniging en Amsterdam RAI gaat het goed met de organisatie van de AutoRAI 2015. En wat lezen we nog meer? Aandacht voor klassieke auto’s! “Veel bezoekers willen ook oldtimers op de AutoRAI zien. Daarom is er op deze AutoRAI meer dan ooit aandacht voor klassiekers.”

 

RAI opening europahal 1961

Foto: AutoRAI

RAI opening europahal 1961.

 

Ford Levacar bernhard 1961

Foto: AutoRAI

Prins Bernhard in een Ford Levacar op de AutoRAI van 1961

 

Klassiekers op de AutoRAI

Een ‘trip down memory lane’ tijdens de AutoRAI waarbij de Amstelhal paviljoens krijgt voor de verschillende periodes uit die tijd, de jaren ’50, jaren ’60, jaren ’70 en jaren ’80. “Deze worden ingericht in de stijl van die periode en daar worden auto’s uit die periode ten toon gesteld.” Er is ruimte voor de dure en exclusieve auto’s maar zeker ook voor de gewone auto’s. “Het gaat er om dat de bezoeker de auto’s kan herkennen als auto’s die hij zelf heeft gehad of gekend”, aldus Rickert Graat, communicatie- en PR-manager AutoRAI.

 

Voor de realisatie van deze memory lane werkt AmsterdamRAI samen met onder meer de PAC, de KNAC en de Fehac. “Daarnaast komt er ook een expositie van een aantal oude Porsches van de Rijkspolitie, en het Louwman Museum levert ook een bijdrage.” Wellicht komt er ook weer een parking voor de RAI voor mensen die met een oldtimer komen, maar dit hangt af van de voortgang van de bouwwerkzaamheden die nu in gang zijn op het voorterrein vanwege de nieuwe metrolijn.

 

stand mercedes autorai 1955

Foto: AutoRAI

Stand van Mercedes op de AutoRAI in 1955

 

Sinterklaas cadeau

Voor autoliefhebbers is tijdens de feestdagen geen mooier cadeau denkbaar dan een AutoRAI toegangskaart. Vandaar dat vanaf vandaag tot en met 31 december 2014 een kaartje, besteld op autorai.nl, geen € 14,50 maar slechts € 10 kost. Een oldtimer-liefhebber blij maken, was nog nooit zo makkelijk!

 


100ste AutoRAI in 1980

Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*