MENU

Porsche Classics at the Castle

Dinsdag 29 september 2015 om 23:01 door Frank

Men neme een klassiek Engels kasteel, daar voegt men een flinke kudde van alle leeftijden Porsches aan toe en u topt dit af met Engelse klasse en gastvrijheid. Dat is dan een echte Porsche Classics at the Castle om rustig van te genieten. Alleen of met elkaar.

 

porsche parade classics at the castle

 

Duitse Porsches en Engelse kastelen

Dit jaarlijkse event vindt altijd plaats in september in het graafschap Essex in Engeland en ook in 2015 was het weer een komen en gaan van de mooiste Porsches die er op onze planeet rondrijden. Het evenement is een ideaal dagje uit voor de hele familie want naast het bewonderen van de Porsches is er ook de mogelijkheid om het kasteel en de omliggende tuinen te verkennen.

 

Sinds de introductie, zijn de Porsche Parades in Hedingham zeer populair bij zowel de toeschouwers als de deelnemers te zijn. Dit jaar stond helemaal in het teken van de 60ste verjaardag van de eerste productie en race auto’s die de badge “Carrera” kregen. Er waren speciale exemplaren uit het Porsche Museum te zien en ook een aantal particuliere collecties.

 

Fletcher Aviation 550 Spyder

 

porsche carrera CS

 

Verder waren er de zeldzame Porsche 356 Carrera model types met de legendarische vier cam motoren uit de zeer vroege jaren aanwezig, een chronologische serie van de KG en de AG 911 badged productie modellen vanaf 1972, inclusief de 911.924 GT / GTS “Carreras” uit de AG productieperiode. Uiteraard werd er ook geraced met een aantal racemodellen van het Duitse merk.

 

Wellicht ben je dit jaar niet gegaan met je Porsche 918 Spider omdat je dacht dat alleen klassieke Porsches welkom waren. Dan hebben we nieuws voor je: ook nieuwere Porsches zijn welkom, dus volgend jaar gewoon lekker de boot op knallen en naar Harwich met je Duitse PK’s! Er is zelfs een speciale Porsche paddock ingericht voor bezoekers met een Porsche.

 

Porsche Classics at the Castle: tradition meets future

 

….en om ervoor te zorgen dat de minder grote autofans in de familie toch meegaan, volgt hier nog een klein promotioneel stukje over Hedingham Castle.

 

Hedingham Castle

De muren van dit kasteel zijn maar liefst 33 meter hoog en 3,6 meter dik, daar kun je dus bijna een Porsche dwars in parkeren! Dit indrukwekkende bouwwerk stamt uit 1140 en is bezocht door vele koninklijke bezoekers, waaronder koning Hendrik VII, koning Hendrik VIII en koningin Elizabeth I. Er zijn vier verdiepingen om te verkennen, waaronder een prachtig eetzaal en heeft zeer mooi uitzicht op het evenement en het omliggende platteland.

 

Er zijn prachtige wandelingen te maken rond het meer en door de schaduwrijke bossen en het rustig terrein en veel mooie bomen zijn de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan vogels en wilde dieren. Lekker volgend jaar even naar de overkant van de plas! Meer info is te vinden op de website van dit Engelse evenement met een Duits tintje of moeten we toch zeggen Duits evenement met een Engels tintje?


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*