MENU

Collectie luchtgekoelde Porsches in Wuppertal

Dinsdag 13 januari 2015 om 10:35 door Frank

In de wereld van Porsche zijn er 911 fans en 911 fans die zweren bij de luchtgekoelde, handgeschakelde versies. De groep voor wie de Carrera 2.7 RS de laatste echte pure 911 was. Voor die groep is er, naast de collectie van Magnus Walker uit Californië, ook het walhalla in het Duitse Wuppertal. De grote collectie van 911’s van Manfred Hering wordt alleen overvleugeld door de collectie van Porsche zelf. Wat doe je dan de hele dag als je Manfred bent? Beetje rondlopen door je hal? Elk uur in een andere 911 gaan zitten? Of ben je toch bezig met exemplaren die nog niet in je collectie zitten?

 

manfred hering porsche collectie

Foto: www.classicdriver.com

 

porsche 911's manfred hering

Foto: www.classicdriver.com

 

Er staan 165 verschillende 911’s, waarvan er een aantal in de planning staan om te worden hersteld, waaronder specials, politie- en raceversies. En dan ook nog de nodige bodies, motoren en andere onderdelen. Je zou denken dat Manfred wat teveel hooi op zijn Duitse vork heeft genomen, want er staat duidelijk meer gestald dan de man ooit zal kunnen opknappen. Het is een indrukwekkende collectie die, gezien de waardeontwikkeling van dit soort Porsches, inmiddels een aardige waarde moet hebben.

 

porsche 911 achterzijde

Foto: www.classicdriver.com

 

porsche 911 bodies collectie wuppertal

Foto: www.classicdriver.com

 

honderden porsches manfred hering

Foto: www.classicdriver.com

 

De favoriete Porsches van Hering zijn de eerste Porsche 968 Turbo S, een van de eerste 911’s ooit gebouwd, de ex-Ferry Porsche 3.0 Turbo, een 911 Carrera Rally en diverse politie-Porsches in verschillende uitvoeringen.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*