MENU

ontmanteling Porsche motor

Dinsdag 20 januari 2015 om 09:03 door Frank

Hadden we eerder al mooie filmpjes van de bouw van de kleinste, werkende V12-motor en de timelapse van de revisie van een motorblok, dit keer wederom een mooi filmpje maar dan van de ontmanteling van een Porsche Carrera 3.2 motor in stop-motion.

 

Voor stop-motion is een camera nodig die in staat is om opnames frame per frame te maken, het kan ook met een fototoestel. Eerst wordt het voorwerp dat op film moet bewegen in een bepaalde houding neergezet en met de camera wordt hiervan een frame geschoten. Vervolgens wordt de houding van de figuur een fractie veranderd en wordt er opnieuw één frame geschoten met dezelfde achtergrond. Dit wordt herhaaldelijk gedaan. Door vervolgens alle plaatjes achter elkaar (snel) af te spelen lijkt het alsof het voorwerp uit zichzelf beweegt. Dezelfde techniek past men ook toe bij tekenfilms.

 

porsche motor stop motion


 

Je kunt het eigenlijk zien als een visuele variant van de anders zo saaie uitgeschreven ‘how-to’-handleidingen, maar dit is toch veel boeiender om naar te kijken. We durven zelfs wel te stellen dat dit niet onder doet voor een kunstproject. Er is zeker de nodige tijd gaan zitten in het maken ervan. En dat is dan weer de luxe voor de kijker als het af is: op ‘play’ drukken en gewoon lekker kijken!

 

Porsche Carrera 3.2 Teardown

Porsche Carrera zescilinder uit elkaar halen

 


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's