MENU

Veiling staats-Cadillac Limousine van Eva Peron

Zondag 27 juli 2014 om 19:49 door Frank Schippers

De officiële staats-Cadillac Limousine van Eva Peron, liefdevol herinnerd als Evita, en de Argentijnse president Juan Peron, wordt verkocht door Silverstone Auctions op 4 september. De limo zal naar schatting tussen de £ 200.000 en £ 260.000 gaan opbrengen.

 

cadillac limousine peron

De Cadillac Limousine.

 

Dee Cadillac is onlangs verscheept naar het Verenigd Koninkrijk na een aantal jaren te zien zijn geweest in het Museo Evita in Buenos Aires. Bij de verkoop zijn veel beelden van Juan en Eva met de auto. Bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk, werd er ook nog een edelsteen gevonden in de limo, waarschijnlijk komt deze van een van Eva’s jurken. Deze steen wordt ook geveild.

 

cadillac peron achterbank

Dat ziet er best comfortabel uit.

 

Eva’s levensverhaal is extra bekend geworden door de musical Evita van Andrew Lloyd Webber en de gelijknamige film met uit 1996 met in de hoofdrol Madonna en Antonio Banderas. Gedurende hun regeringsperiode, werd Eva werd de heldin van de arbeidersklasse en de vrouwen in Argentinië, maar ze overleed al op 33-jarige leeftijd aan kanker op 26 juli 1952. Meer dan drie miljoen mensen stonden langs de straten van Buenos Aires op haar begrafenis, wat genoeg zegt over haar populariteit.

 

cadillac limousine peron V8 motor

De krachtbron: een 5,4 liter V8.

 

Nick Whale, de managing director van Silverstone Auctions, zei: “We zijn vereerd om te kunnen om deze historisch belangrijke auto te mogen aanbieden. Het is zeldzaam dat een auto met lijnen naar een aantal van de belangrijkste figuren in de geschiedenis wordt aangeboden op de markt. Dit is een kans om een ​​unieke auto bezitten van een zeer aangrijpende periode in de Zuid-Amerikaanse geschiedenis en daarom verwachten we grote internationale belangstelling voor deze Cadillac.”

 

Meer beelden en informatie vind je hier.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*