MENU

Schitterende en unieke Mercedes Benz 300C Estate

Vrijdag 1 januari 2016 om 21:31 door Frank

Een mooi exemplaar om het nieuwe jaar mee af te trappen, al zeggen we het zelf. Deze Mercedes Benz 300C estate uit 1956 is een one-off variant welke is gebouwd in opdracht van een gefortuneerde Amerikaan. De unieke Benz is volledig gerestaureerd en in bijzonder goede conditie. in de jaren vijftig waren en grote Mercedessen genoeg, maar een estate-versie was er nog niet. Dit veranderde met deze door Binz aangepaste 300C.

 

mercedes benz 300c estate

 

mercedes benz 300c estate

 

Dit exemplaar ging rechtstreeks vanuit de fabriek in Stuttgart naar het nabijgelegen Lorch, waar deze toen nog standaard 300C grondig werd aangepakt: een volledig nieuw eendelig dakpaneel, een tweedelige achterklep, aangepaste achterdeuren en de achterlichten van een 190SL. De lak was vroeger grijs met diagonale rode en blauwe strepen op de deuren (op verzoek van de klant), maar deze is met de restauratie door de latere eigenaar veranderd in een diep en klassiek donkerblauw. De Benz oogt in mooie staat, met een statige en nog steeds zeer elegante stijl die past bij de grootte van deze klassieker.

 

De laatste eigenaar heeft ook aangegeven dat er voor zo’n $30.000 is verspijkerd aan het fraaie rood lederen interieur en de houtelementen. Net als de rest van de bolide is het interieur prachtig en lijkt als nieuw zijn. De laadruimte is enorm, ondanks de valse bodem waar het reservewiel zich bevindt en wanneer de achterbank wordt neergeklapt, lijkt het alsof je met een verhuizing van een gemiddeld appartement maar 1 keer hoeft te rijden. Niet dat je deze klassieker daarvoor zult gebruiken, laat staan voor het doen van boodschappen.

 

mercedes benz 300c estate interieur

 

mercedes benz 300c estate kofferbak

 

mercedes benz 300c estate motor

 

Onder de motorkap ligt een standaard 3,0 liter SOHC zescilinder, die in dit topmodel werd geleverd en goed was voor ongeveer 136 PK. De koper kon kiezen uit een 3-traps automaat of een of 4-versnellingshandbak.

 

De volgende eigenaar zal flink de portemonnaie moeten trekken, maar krijgt daarvoor wel een bijzonder en uniek exemplaar van een 300C met een indrukwekkende geschiedenis, waar menig persoon zijn duim voor in de lucht zal steken. Gooding gaat de Duitser veilen tijdens hun Scottsdale veiling op 29 en 30 januarien de schatting is dat hij tussen de $375.000 en $425.000 gaat opbrengen.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's