MENU

Nieuw Register borgt vakbekwaamheid taxateurs

Donderdag 8 januari 2015 om 21:00 door Frank

RETM logoMet het Register Experts & Taxateurs Motorvoertuigen heeft de auto- en motorbranche een nieuwe organisatie die de vakbekwaamheid en deskundigheid van taxateurs en makelaars in deze sector toetst. Doelstelling is om de deskundigheid van taxateurs in de mobiliteitssector op een hoger plan te brengen. Beëdiging in een notariële procedure is hier onderdeel van.

 

De Stichting RETM streeft er naar om zo veel mogelijk Experts en Taxateurs uit de sector motorvoertuigen te registreren. “Ontwikkeling, kennisoverdracht en de instandhouding van kennis zijn de speerpunten van de RETM”, zegt voorzitter Jeroen van den Broek. De aangesloten Experts en Taxateurs worden dan ook verplicht om tenminste twee maal per jaar toetsen en trainingen te volgen om op de hoogte te blijven. Nieuwe inschrijvers dienen opleidingen te volgen en examens te doen.

 

Specifieke kennis

De stichting is opgezet juist omdat de vakbekwaamheid en deskundigheid van Experts en Taxateurs in onze branche in de verdrukking kwam. “In 2001 is de beëdiging en titelbescherming afgeschaft van Makelaars, en daarmee ook taxateurs”, aldus Van den Broek. “Die beëdiging gebeurde bij de rechtbank, en daarmee was ook de bescherming van de titel Makelaar gezekerd. De toetsing van de vakbekwaamheid en deskundigheid van taxateurs en makelaars werd daarmee overgelaten aan de bedrijfstak. Met de oprichting van het RETM per juni 2014, is er nu een Register dat zich specifiek richt op de vakbekwaamheid en deskundigheid van motorvoertuigdeskundigen. Wij voorzien daarbij ook in een notariële beëdiging.”

 

stichting register Experts & Taxateurs Motorvoertuigen

Initiatiefnemers Jeroen van den Broek, Rob Henneveld en Frank Bolsenbroek.

 

Waardebehoud

Voor de stichting RETM staat kwaliteit en vakbekwaamheid voorop, omdat een deskundig uitgevoerde taxatie van een klassiek motorvoertuig bijdraagt aan het waardebehoud. De eigenaar van het voertuig en de verzekeraar hebben hierin hetzelfde belang. Voorop staat dat de waarde van een voertuig objectief bewezen wordt. Een taxatie bepaalt niet de waarde van het voertuig, maar constateert de waarde. Een onjuist, te hoog of te laag, getaxeerd voertuig zal in geval van claim alsnog afgewezen kunnen worden. De RETM zet zich in om zogenaamde schijnwaarden te voorkomen.

 

Kennis van zaken

De initiatiefnemers van de stichting RETM zijn Jeroen van den Broek, Rob Henneveld en Frank Bolsenbroek, allen afkomstig uit de taxatiebranche, automotive opleidingen en (classic) automotive-consultancy. Daarmee zijn de nodige disciplines vertegenwoordigd om mét kennis van zaken binnen de branche uiterste zorg te dragen voor de doelstellingen van de Stichting die zich laat samenvatten in de het motto: Verzekerde deskundigheid, gezekerde waarde. Taxateurs die ook van mening dat er meer inspanningen moeten worden verricht om vakkennis te delen én over te dragen, worden van harte uitgenodigd zich in te schrijven in het Register Experts & Taxateurs Motorvoertuigen.

 

Meer informatie is te vinden op www.retm.nl.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*