MENU

Grootste eendaagse oldtimer meeting van Duitsland verboden

Zondag 25 juni 2023 om 20:29 door

Het is niet te hopen dat dit nieuws overwaait naar Nederland want dan kon het wel eens gedaan zijn met ‘oldtimers kieken’. In Duitsland is door de lokale groene partij ‘de Groenen’ in Russelheim het lokale oldtimer evenement op het laatste moment verboden.

 

oldtimer evenement Russelheim verboden wegens milieu

 

Al ruime 22 jaar komen er jaarlijks zo’n 3000 oltimer liefhebbers naar het lokale stadspark om daar van al het klassieke moois te genieten onder het genot van een picknick. Het ‘Klassikertreffen an den Opelvillen’ trekt zo’n 30.000 bezoekers en is een populair dagje uit voor families. Maar lokale bestuurder Brigitte Lindscheid vond dit blijkbaar niet meer kunnen en het leek jaar wel een goed idee om het evenement te verbieden omwille van het milieu.
 
Vanwege corona-maatregelen in het verleden waren en nog altijd beveiligingsregels van toepassing waardoor het event geen plaats mocht vinden zoals dit ging voor corona. Er werd echter ook geen alternatief geregeld omdat dit dus vanwege milieuwetgeving niet mogelijk zou zijn. Voor 2024 en de jaren erna wordt er gezocht naar een oplossing maar het kan zijn dat het event niet meer zal kunnen plaatsvinden zoals dit voor corona ging. De kans is zelfs aanwezig dat het verbod voorgoed zal zijn en dat het event in de thuishaven van Opel tot het verleden zal behoren.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*