MENU

Cruisen en knallen in een cabrio komende zomer?

Maandag 21 januari 2019 om 21:19 door Frank

bmw m3 cabrio te koop


Staat er toch eventjes een lekker BMW M3 cabrio te koop aan de overkant. Weliswaar aan de overkant van het water en niet aan de overkant van de straat, maar toch.

Gerelateerde auto

BMW E30 M3

BMW 3-serie E30

Dit Duitse monster willen we toch wel even in het winterzonnetje zetten op deze blue monday. Wellicht nog wat extra sparen voor de mogelijke Brexit-opslag, maar ook dat mag de pret niet drukken. We dromen al een beetje weg bij de gedachte dat we deze bemmer eens even stevig mogen kietelen. Het is misschien wel een van de meest geliefde BMW’s die te koop zijn. Een echt icoon onder de BMW-sportklassiekers, want van deze BB05-serie werden slecht 476 exemplaren met de hand gebouwd op een speciale productielijn in Garching, München tussen 1990 en 1991.

 

Ontworpen zonder compromis voor autosport, ziet deze M3 zag eruit als een ‘gewone’ auto. Maar schijn bedriegt want elke functie van de auto, zelfs het kleinste onderdeel, werd gebouwd met het oog op optimale prestaties. Het model is compact voor een optimale handling. De uitgeklopte wielkasten gaan prima samen met de extra brede zijdorpels en de dubbele uitlaat komt prima tot zijn recht in de dikke Duitse kont van deze M3.

 

Elke M3 is een high-performance auto ontworpen en gebouwd door BMW Motorsport GmbH. Wanneer je de sleutel omdraait, dit Duitse kanon ook geen enkele moeite om dat te verbergen. Het hart van de M3 is de vierkleppige viercilindermotor met een inhoud van 2,3 liter die er een fijne 215 pk uit weet te krijgen bij 6750 tpm. Deze krachtbron was de directe afstammeling van de motor waarmee BMW Wereldkampioen Formule 1-kampioen werd in 1983. Zoals elke BMW-krachtbron, wordt de 2,3-liter sportmotor van nature geleverd met digitale motorelektronica (DME) die onmiddellijke reactie geeft op het gaspedaal voor krachtig en soepel rijden.

 

Uitstekend onderhouden

Oorspronkelijk geleverd door BMW Gvert, Herten in januari 1993, genoot deze M3 BMW dealeronderhoud en werd later verkocht aan een Brit in 1997. Hij staat dus weliswaar aan de overkant van de plas, maar is gewoon linksgestuurd. Facturen voor regulier onderhoud met BMW hoofddealers en specialisten, en historische APK’s die dateren uit 1997 zijn ook terug te vinden in de indrukwekkende onderhoudshistorie. Als klap op de vuurpijl is er recent nog voor zo’n €3000 onderhoud aan gepleegd. Het originele serviceboekje en de verkoopbrochure zitten er ook bij samen met een uitgebreide garantie van 12 maanden. Deze diamantzwarte M3 cabrio met zwart lederen interieur en zo’n 97.000 kilometers op de klok moet iets meer dan €70.000 kosten waar dan nog wat kosten bij komen om hem op de Nederlandse wegen te krijgen. Een voordeel: hij is al gewend aan de linkerbaan 🙂

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank

 

blank


Ook interessant


Gerelateerde merken