MENU

Dikke Duitser op Ebay

Woensdag 24 juni 2015 om 09:33 door Frank

Ja, en dan hebben we het niet over Heino met zijn voorliefde voor bratwurst, bier und Knüdel maar over een lekkere dikke, nog goed in zijn vel zittende, limited edition Mercedes-Benz 190 E 2.5 16V Evolution II. Er zijn er maar 502 van gebouwd en dit is nummertje 146 met inmiddels 80.000 mile op de teller, dat is dus ongeveer 128.000 kilometers.

 

Het model was in 1990 het antwoord van Mercedes op de BMW M3 Sport Evolution en had een 235 PK sterke viercilinder lijnmotor onder de kap. Er werd ook mee geraced in de DTM en de basis van het model was de W201. Het model is echter ook visueel stevig aangepakt en lijkt aardig wat steroïden te hebben binnen gekregen met zijn dikke spoilers, verlaagde voorbumper en uitgeklopte wielkasten. De huidige eigenaar wil er nu toch vanaf, maar we vragen ons wel af of dat gaat lukken met een vraagprijs van $700.000?!

 

mercedes-benz Evo II

Je zou het maar tegenkomen in een donker steegje!

 

mercedes-benz evo II DTM

De Evo II helemaal in zijn hum in de DTM.

 

Mercedes-Benz 190E 2.5 16V EVO II - In action on the Nürburgring!
hoor!

 

Ok, ok, het is wel een behoorlijke exclusief Duits monster dat in 7 seconden naar de 100 sprint en een top haalt van 240 km/u, dat zien we Heino nog niet doen. Maar het is wel een smak geld, ook in Euro’s (ruim € 625.000). Wat vinden jullie ervan? Is dit een typische gevalletje “je hebt maar 1 gek nodig” en rekent de eigenaar zich rijk of is deze Benz inmiddels dit bedrag waard?

 

Ook nog even op Ebay bekijken? Dat kan hoor. Klikken Sie hier. Grüß Gott!

 

mercedes benz Evo II interieur

 

mercedes benz Evo II motor

 

mercedes benz Evo II achterzijde


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*