MENU

De ‘anonieme’ BMW verzamelaar

Woensdag 13 mei 2015 om 21:05 door Frank

Geluk en pech kunnen dicht bij elkaar liggen in het leven. Dakloos en eigenaar van een van de grootste BMW-collecties ter wereld lijkt wat verder uit elkaar te liggen. De ‘anonieme’ eigenaar van deze collectie BMW’s was dakloos op zijn zeventiende. Hij slaagde er echter in om zijn leven weer op de rails te krijgen en hij is nu in het bezit van een van de grootste collecties klassieke BMW’s die op de planeet te vinden is.

 

Echt anoniem is de eigenaar al een tijdje niet meer, maar het maakt het verhaal wel net wat interessanter. Deze grote Duitse familie staat ergens in een loods in Californië en als hij nog even doorgaat met verzamelen, kan deze German-lover elke week van het jaar een andere klassieke Beemer rijden. Wij zouden toch net even ‘iets vaker’ per jaar die E30 M3 meepakken :-).

 

bijzondere BMW verzameling

 

Zijn verbazingwekkende collectie bestaat uit maar liefst 45 BMW’s, waaronder de een van de twee waanzinnig zeldzame BMW 700 RS modellen. De E30 M3? Die zit ook in de collectie, samen met een van de grootste selecties van originele BMW-onderdelen. De collectie bestaat uit modellen die dateren uit de periode 1960-1988. Het gaat de eigenaar meer om het behoud van de auto’s dan restauratie naar nieuwstaat, zo beschrijft hij zijn passie. De liefhebber zorgt goed voor zijn collectie en vindt behoud belangrijker dan restauratie.

 

Even genieten van deze fraaie video!

 

The secret BMW Collector.

 

zeldzame BMW 700RS

De eerste van de slechts twee gebouwde 700RS exemplaren is ook onderdeel van deze bijzondere verzameling


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*