MENU

BMW 507, all shook up!

Zondag 7 augustus 2016 om 09:57 door Frank

In 2014 werd de originele BMW 507 van Elvis Presley (chassis #70079) tentoongesteld in het BMW-museum in München. De bedoeling was dat deze bijzondere BMW daarna gerestaureerd zou worden.

Gerelateerd model

BMW 507

507

Die klus is inmiddels geklaard en het resultaat kunnen we gerust spectaculair noemen. Je kunt je wel weer afvragen of deze mate van restauratie de ziel van zo’n klassieker niet teniet doet want het lijkt erop alsof deze 507 net uit de fabriek gerold is. Op 21 augustus kun je op Pebble Beach het resultaat met eigen ogen bekijken.

 

Elvis kocht dit exemplaar in 1958 toen hij gestationeerd was in Duitsland. Na zijn dienstplicht verkocht hij de auto in 1960. Uiteindelijk kwam de BMW in handen van Jack Castor die hem in 2014 verkocht aan BMW met het doel deze volledig te laten restaureren. Het eindresultaat hiervan zal Jack nooit zien want hij overleed in november van datzelfde jaar.

 

bmw 507 elvis presley volledig gerestaureerd

 

De restauratie is zeer professioneel uitgevoerd door BMW zelf waarbij onder andere nieuwe deurgrepen en raamslingers met behulp van 3D-printing werden gefabriceerd. De lederen stoelen werden volledig opnieuw bekleed aan de hand van foto’s van vroeger.

 

De originele 3.2 liter V8 werd volledig opnieuw opgebouwd met gebruik van reserve-onderdelen die BMW nog op de plank had liggen. Wel moest er een nieuw deel van de motorsteunen aan de voorzijde gemaakt worden omdat dit destijds was verwijderd om plaats te bieden aan de grotere Chevy-motor die er door de eigenaar aan wie Elvis de auto in 1960 verkocht, was ingezet.

 

interieur bmw 507 elvis presley

 

bmw507_elvis_motor_new

 

originele motor bmw 507 elvis presley

 

bmw507_elvis_voorkant

 

bmw 507 elvis presley zijkant

 

Het spuitwerk in de originele white feather kleur is gedaan op de manier zoals dit in de jaren zestig werd gedaan. Dit zorgt voor een lakkleur die er net anders uitziet dan hoe dit tegenwoordig met moderne auto’s de norm is. De reden dat Elvis zijn BMW destijds rood had laten spuiten, was om te voorkomen dat vrouwelijke fans boodschappen op zijn auto schreven met hun rode lippenstift.


Ook interessant


Gerelateerde merken