MENU

Autoworld 100 jaar Aston Martin

Donderdag 27 november 2014 om 18:36 door Frank Schippers

Autoworld in Brussel weet het elke keer weer goed bij elkaar te hosselen. Vanaf zaterdag 13 december staat 100 jaar Aston Martin op het programma. Het Engelse sportwagenmerk Aston Martin, dat zijn honderste verjaardag viert, staat dan in de picture. Op deze manier komen we steeds vaker in Brussel! Onlangs waren er onder andere een fraaie collectie van Maserati en van de Ford Mustang te zien. Leuk tripje voor in de kerstvakantie!

 

aston martin 100 jaar autoworld brussel

 

100 jaar Aston Martin met alle ups & downs

Het is een nieuw initiatief van Autoworld in samenwerking met Astonliefhebber Paul Verellen, waarmee reeds eerder de tentoonstelling “Racing Memories” (Juli/Augustus 2013) werd georganiseerd.

 

Gerelateerd model

Aston Martin DB5 JB

DB5

Dankzij een groot aantal privé-eigenaars zullen er maar liefst 40 verschillende modellen op de mezzanine van Autoworld tentoongesteld worden. Historische modellen waaronder één van de oudste exemplaren: een Lagonda DP 21/15 uit 1925. Verder onder andere de Vantage GT3, van de jongste winnaars van het Belgisch Kampioenschap (BRCC 2014) en een Vantage GT4 Gulf. Onder voorbehoud de Aston Martin DBR 4 Formule 1 uit 1959 en enkele koetswerken van de Italiaanse ontwerper Zagato, waaronder de DB4 GT. Verdere modellen, die tot de verbeelding spreken zijn onder andere de DB2/4, DB4, DB5, Vantage, Vanquish en One-77.

 

Uiteraard krijgen ook de DB 5 en V8 Vintage, die in de films van James Bond een belangrijke rol speelden, hun plaats. Affiches, fabrieksfolders, boeken en een unieke collectie miniatuurauto’s completeren dit nieuwe initiatief.

 

Meer informatie, toegangsprijzen en openingstijden vind je hier.


Ook interessant


Gerelateerde merken