MENU

Automotive design op Kickstarter

Zaterdag 28 februari 2015 om 17:34 door Frank

Jerome Daksiewicz is een designer uit Chicago, die onder andere bekend is geworden door zijn minimalistische en gestileerde designs van golfbanen, luchthavens en racecircuits. Hij heeft zijn design skills nu ook los gelaten op een groot aantal automerken en hier een bijzonder project van gemaakt dat nu op Kickstarter staat.

 

Automotive design is door de jaren heen op allerlei manieren ontwikkeld en veranderd. Door nieuwe productietechnieken werden complexere vormen en lijnen mogelijk, maar ook onze manier van leven en veranderingen in de maatschappij hebben hun invloed gehad op het ontwerp van onze geliefde bolides. Van experimentele ontwerpen naar productiemodellen en van de hoekige jaren zeventig en tachtig naar de bijna organische vormen van de moderne tijd.

 

Jerome heeft 28 illustraties ontworpen van iconische auto’s van elke fabrikant. Van de 1908 Ford Model-T tot de BMW i-serie en van alles daar tussen. Hij heeft geprobeerd om de belangrijkste en meest iconische auto’s van elke fabrikant bij elkaar te zetten. Alle pictogrammen zijn gemaakt op dezelfde schaal en staan bij elkaar op een print zodat je de ontwikkeling in design kunt zien. Van elk merk worden 500 zeefdruk prints gemaakt.

 

Wij vinden het een mooi project en aan de teller op Kickstarter te zien zijn we niet de enigen. Het is weer eens iets ander dan een poster van een Lamborghini Countach of Ferrari F40 boven je bed.

 

bmw design automotive

 

ferrari design automotive

 

ford design automotive

 

Meer werk van Jerome kun je bekijken op zijn website.


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*