MENU

88 minuten durende time lapse van een klassieke Land Rover restauratie

Zaterdag 31 augustus 2019 om 20:48 door Frank

Knap stukje vakwerk en de eigenaar kent zijn bolide nu echt van binnen en van buiten.
 

How I restored a classic Range Rover and saved it from the junkyard // SOUP Classic Motoring

 
De eigenaar geeft een kleine toelichting op dit arbeidsintesieve projectje:

 
“De auto werd nieuw gekocht door mijn oom in 1991 en ja, hij woonde aan zee, reisde vaak op veerboten en maakte regelmatig familieskireizen naar de Alpen. Deze Land Rover is zeer geliefd en heeft hard gewerkt en heeft 210.000 mijl (337.962 km) in de wielen zitten. Mijn oom is een gewetensvolle man en ik kreeg de auto met een uitpuilend archiefbestand aan onderhoudshistorie dat begint met de brochure en optielijst. Het beschrijft elk stukje onderhoud en laat zien dat de auto slechts twee geplande onderhoudsintervallen miste. Eén op 40 mijl, de andere op 500. Alle anderen werden vroeg uitgevoerd. Meer dan £ 48k werd uitgegeven in 25 jaar eigendom voordat ik hem overnam. De auto was net onder £ 38.000 nieuw met veel opties. Het feit dat de motor die kilometerstand heeft zonder grote revisie, is een bewijs van hoe goed hij werd verzorgd.

 
Het probleem was dat de mensen die gecontracteerd waren om de carrosserie te onderhouden, niet goed werk verrichtten, zonder dat mijn oom het wist. Betreffende remmen, ophanging en algemene mechanica; de remklauwen en schijven waren nieuw slechts enkele maanden voordat ik begon, ze zien er na drie jaar liggen gewoon aangetast uit, de auto remt als een modern exemplaar. De schokbrekers en veren zien er ook een beetje smerig uit maar waren ook zo goed als nieuw. Kortom, hij rijdt strak en zelfs het stuurhuis is bijna spelingvrij en dat voor een Land Rover!

 
Later in de video knip ik vloerdelen uit en trek ik lassen terug die ik al had gerepareerd, dit om slecht lassen te corrigeren waarvan ik had vastgesteld dat ik ervaring had opgedaan. Er waren vele keren dat ik dacht ‘dit is gekkenwerk, naar de schroot met dat ding’, maar ik wilde bewijzen wat er met een beetje passie kan worden gedaan. Bovendien is er nog een project in de vorm van een Lotus Esprit die ik echt tot in de perfectie wil herstellen, dus ik behandelde de Range Rover als een puzzelproject om ervaring op te doen.

 
Ik zou die mindset aanbevelen aan iedereen die altijd al zijn eigen auto-resto wilde doen. Deze Range Rover is mij en mijn gezin dierbaar, maar niemand maakt zich illusies, het werk dat ik deed is verre van perfect en het was financieel zeker niet de slimste keuze geweest als ik al dit werk had uitbesteed. Wat ik heb geleerd is net zo lonend en plezierig als het kunnen besturen van de auto. Ik denk dat ik later ook nog wel een body-off restauratie aan zal doen. Maar niet voordat ik er eerst een paar jaar van mijn oude nieuwe Range Rover geniet!”


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's