MENU

5 Tips voor touren in warm weer

Donderdag 2 juli 2015 om 18:51 door Frank

Eindelijk is het oppie en toppie zomer. Daarmee neemt het percentage oldtimers dat we op de weg zien direct toe. Worden wij weer blij van! Lekker toeren of een dagje naar het strand! Aangezien de temperaturen serieuze vormen aannemen is het wel verstandig om een paar checks te doen voordat je met je oldtimer op pad gaat. We weten dat oudjes nu eenmaal wat sneller last van de hitte hebben dan de jongere generaties, toch? Daarom een paar tips om de kans dat je ergens een vluchtstrook bezet moet gaan houden, zo klein mogelijk te maken.

 

mini zandkasteel strand zomerweer

 

1. De open deur (het open expansievat is wat flauw): check je koelvloeistofniveau en vul zo nodig bij tot het maximaal toegestane niveau. Bij hoge temperaturen is een slokje extra koelvloeistof meer dan welkom. Check ook meteen even de slangen en verbindingen.

 

2. Zorg voor een paar reservezekeringen voor je coolfans als je die hebt. Wanneer zo’n zekering het begeeft kun je met een beetje rijwind nog wel een eind komen, maar als het goed warm is, dan wordt dat “eind komen” verkleind naar een paar honderd meter (weet ik uit ervaring).

 

3. Check je airco, als je die hebt. Ook deze kan bij zware dienst laten merken dat ie er geen of minder zin in heeft. Even langs de specialist en je toert een stuk lekkerder.

 

4. Cabrio? You lucky (wo)man you!. Om je cabriokap in topconditie te houden, is het advies om deze zoveel mogelijk dicht te houden. Wanneer je je cabrio ergens neerzet, neem dan toch even de moeite om je kap dicht te doen. En als je je kap gereinigd hebt, geldt dit zeker. Wanneer je hem naar beneden laat en dan laat opdrogen, wat snel gaat met dit warme weer, is er grote kans op kleurverschillen en strepen. Zonde!

 

5. Wanneer je open rijdt: smeer je goed in, zeker als het met de begroeiing bovenop de berg wat minder gaat. Voor je het weet, ben je flink verbrand. Dat is de dag erna toch wat minder.

 

De laatste tip is een extraatje en misschien wel de belangrijkste: geniet van je oldtimer en stop onderweg regelmatig voor een koude klats, maar houd het alcoholvrij!


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*