MENU

Scripps-Booth

Scripps-Booth was een Amerikaanse auto-bedrijf, gevestigd in Detroit, Michigan, dat automobielen bouwde tussen 1913 en 1923. Scripps-Booth bouwde voertuigen die bestemd waren voor de luxe markt.

 

James Scripps-Booth had in 1904 de familie-auto, een Winton Touring Car, uit elkaar gehaald en nadat hij deze weer in elkaar had gezet, leerde hij en deze auto te besturen. Hij was gefascineerd door alles wat met auto’s te maken had en in 1912, werd hij gegrepen door de “cyclecar” rage. Hij bouwde zijn eigen unieke driezits voertuig voor een bedrag van 25.000 dollar. Twee jaar later begon hij met twee ooms de Scripps-Booth Company. Ze begonnen met de bouw van de lichte model C auto met innovaties als de eerste elektrische deursloten en de eerste claxon knop in het midden van het stuurwiel.

 

Scripps-Booth model C 1915

Model C met elektrische deursloten en als eerste een claxon op het stuur!

 

In 1916 ging het bedrijf samen met de Sterling Motor Company en vormde het de Scripps-Booth Corporation. Tegen die tijd was Scripps-Booth aangekocht door Chevrolet wiens oprichter William C. Durant ook de medeoprichter en voorzitter was van de Sterling Motor Company. General Motors stopte met het voeren van het merk in 1923. James leverde ons dus onder andere de claxon op het stuur. Dank je wel, James!

 

1916 Scripps Booth Model C "Lite"


Garages en specialisten

Clubs, fora en verenigingen


Ook interessant