MENU

barnfind zonder auto

Dinsdag 22 maart 2016 om 08:56 door Frank Schippers

Regelmatig duiken er mooie klassiekers op in oude schuren, loodsen of zelfs op landerijen en op zolders. En soms wordt er iets heel anders gevonden, zoals deze gigantische opslag van klassieke onderdelen. Het team van Classic Car TV mocht filmen en raakte bijna verdwaald in het enorme complex dat twee verdiepingen ondergronds heeft en drie verdiepingen bovengronds. Elke plank en elk hoekje in het complex is gebruikt voor de opslag van onderdelen en het doet voor zo’n beetje elke liefhebber van klassiekers aan als een schatkamer.

 

collectie klassieke onderdelen gevonden

 

Het is ongelofelijk dat deze enorme verzameling aan onderdelen op deze manier is aangetroffen. In de jaren vijftig nam de laatste eigenaar het bedrijf over dat al sinds 1948(!) actief was in de ontmanteling van auto’s waarbij alle onderdelen netjes werden gelabeld en opgeslagen. Rijen aan zijpanelen, deuren, radiatoren en andere onderdelen staan netjes gesorteerd op merk en type. Planken vol met cilinderkoppen, benzinetanks ramen en instrumentenpanelen. Het is een enorme verzameling waar elke liefhebber maar wat graag met een winkelmandjewagen doorheen zou wandelen.

 

Ook de huidige eigenaar, die het pand twee jaar geleden overnam, wist niet wat hij zag. Voor Amerikaanse merken en modellen is zelfs een aparte hal te vinden en de collectie aan onderdelen loopt door tot modellen uit 1987. Vanaf dat moment is de deur op slot gegaan en heeft niemand meer naar deze schat aan klassieke onderdelen omgekeken. De huidige eigenaar heeft de vorige eigenaar moeten beloven om het hele boeltje niet in de pers te frommelen. Maar met het voorbijgaan van de jaren zijn er inmiddels behoorlijk wat onderdelen die flink in waarde zijn gestegen en waar grof geld voor geboden zal gaan worden, dus dit zal hij ook wel laten.

 

classic parts collection found

 

barnfind klassieke onderdelen

 

Dus ben je nog op zoek naar dat speciale motorblok, die klassieke claxon, of dat bijzondere originele stuurwiel dat je nergens meer kunt vinden? Dan ligt het niet waarschijnlijk, maar ongetwijfeld in deze enorme opslag. Er is inmiddels iemand aangesteld door de huidige eigenaar om de boel uit te zoeken want hoewel de onderdelen wel zijn gelabeld, is de collectie zo enorm dat het een doolhof aan onderdelen is geworden. Mocht je een onderdeel zoeken dan kun je een mail sturen naar deze persoon. Het e-mail adres staat aan het einde van het filmpje. Het kan wellicht even duren voordat je antwoord krijgt….hij is ongetwijfeld druk.

 

Sensational barnfind discover of a Classic Car Megastore

Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*