MENU

Zeldzame Dodge Daytona gevonden

Zaterdag 26 december 2015 om 16:42 door Frank

Soms komt er weer zo’n vondst voorbij die we graag delen. Dit maal is het een zeldzame Dodge Daytona uit 1969 die tussen de koeien stond.

Gerelateerd model

Charger

Het is duidelijk een opknappertje, maar het bijzondere is dat de auto volledig origineel is met alle matchende nummers. We vragen ons wel altijd af hoe je het als eigenaar zo ver laat komen. Is het elk jaar: “nu ga ik hem echt opknappen!” en doe je het dan toch niet, of staat zo’n bolide gewoon weg te kwijnen zonder dat de eigenaar zich hieraan stoort?

 

De eerste eigenaar was een rechter, nee, we maken geen grapjes over rijdende rechters, die deze auto kocht voor zijn vrouw. Op zijn zachtst gezegd een aparte keuze en het maakt ons nieuwsgierig naar die vrouw! De tweede eigenaar had deze speciale versie sinds 1974 in zijn bezit. De Charger werd R4 Charger Rood gespoten met witte staart graphics. De oorspronkelijke vleugel werd behouden, als ook de uitgeklopte voorspatborden, brede voorruit en neuskegel. Later werden er vlammen toegevoegd aan de beide zijkanten.

 

De actuele kilometerstand van deze Dodge Daytona is slechts 20.553 miles, een kleine 33.000 kilometer. De Dodge Magnum 440 motor, die alleen in de Daytona en R / T versies van de 1969 Charger werd aangeboden, is origineel en compleet met veel nooit vervangen onderdelen. Wat deze Daytona vooral aantrekkelijk maakt, zijn de interieur opties: met hoofdsteun uitgeruste kuipstoelen, de af-fabriek verchroomde vloer-schakelpook in de middenconsole, de klokken in het dashboard en meer. Daarnaast zitten er stereo speakers in de deuren. Voor homologatie was het nodig om van deze Dodge 500 eenheden te bouwen, dit werden er uiteindelijk 503.

 

1969 dodge charger daytona barnfind

 

dodge charger daytona engine

 

dodge charger daytona

 

dodge charger daytona interieur

 

dodge charger daytona achterzijde

 

DODGE DAYTONA - PLYMOUTH SUPERBIRD - FORD GRAN TORINO TALADEGA - Nascar - corrida entre 1969 - 1971

 

Deze Dodge Daytona moet tussen de $150.000 en $180.000 opbrengen en gaat bij Mecum onder de hamer. Er is overigens een variant die nog zeldzamer is dan deze versie: de Charger Daytona 426 HEMI V8 met 425 PK en een handgeschakelde vierbak, van deze versie zijn er slechts 20 gebouwd en daarvan kruipt de prijs al naar de 1 miljoen dollar.


Ook interessant