MENU

Kolvenbach

+31 (0)487 - 597979

Waterstraat 12
6657 CP Boven-Leeuwen (Gelderland)
http://www.jaguar-kolvenbach.com/
workshop@jaguar-kolvenbach.com


Specialist

Verkoop, Onderdelen, Onderhoud & Reparatie, Restauratie

Merken

Showroom: Nee

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag9:00 - 17:00

Extra informatie

Bellen voor afspraak: +31 (0)487 - 597979

Over Kolvenbach

Ons bedrijf is gevestigd te Boven-Leeuwen, in het land van Maas en Waal, en is een van de oudste specialisten in Nederland op het gebied van klassieke Jaguars en Daimlers. De kennis en expertise die de afgelopen 30 jaar is vergaard, stelt ons dan ook in staat om een breed scala van diensten aan te bieden. Variërend van onderhoud tot volledige restauratie en zelfs race en rally preparatie voor Jaguars en Daimlers van alle typen en leeftijden.

 

Ruim 1800 m2 magazijn bij Kolvenbach

Ook kunnen wij u van dienst zijn op het gebied van onderdelen en plaatwerk. Wij beschikken over ruim 1800 m2 magazijnruimte gevuld met uitsluitend originele Jaguar onderdelen. Zoekt u een nieuwe deur voor uw MKII? Een Supercharger voor uw XJR? Of wellicht een vervangende motor voor uw SS1? U kunt bij ons terecht!

 

Op deze site leest u alles omtrent onderhoud, reparatie, restauratie, race- en rally voorbereiding, onderdelen en accessoires voor uw Jaguar of Daimler, alsmede technische tips en het laatste nieuws rondom deze prachtige merken. Mocht u echter meer informatie willen, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen via de onderstaande link.

 

Restauratie en schadeherstel

Sommige liefhebbers hebben er zelfs grote financiële inspanningen voor over om exemplarische, hoogbejaarde staaltjes van autodesign en -techniek weer in originele staat te laten terugbrengen. Voor heel wat mensen is het bezit van een ‘herboren’ Jaguar dan ook een lang gekoesterde droom. Een droom, die hoe dan ook, waargemaakt moet worden. Daar kan Autobedrijf Kolvenbach B.V. u bij helpen! Wij hebben ons gespecialiseerd in Jaguar en Daimler. Alle benodigde kennis van deze merken is in Boven Leeuwen aanwezig zodat aan alle facetten van deze bijzondere merken gewerkt kan worden. Naast de jarenlange ervaring van de specialisten beschikt ons autorestauratiebedrijf bovendien over een uitgebreide bibliotheek waardoor alle technische specificaties van deze merken bekend zijn. Specificaties die nodig zijn voor de revisie en restauratie van dynamo’s, startmotoren, ruitenwissermotoren, het elektrische circuit, motoren, versnellingsbakken; automaten als wel handgeschakeld, wielophanging, stuurinrichting, remmen, etc. Zelfs wanneer de originele onderdelen niet meer voorhanden zijn, is Autobedrijf Ben Kolvenbach in staat deze exact op maat na te maken.

 

Het restaureren van Jaguars wordt helaas dikwijls geassocieerd met liefdevol amateur-werk en enthousiast hobbyisme. Inderdaad wordt er dikwijls lustig gesleuteld en opgelapt aan oude automobielen in daartoe matig toegeruste werkplaatsjes en ‘achterafbedrijfjes’. Met als gevolg dat de restauratie weinig vakkundig en evenmin planmatig gebeurt. Stelt u zich eens voor dat de restauratie van de carrosserie niet vakkundig is uitgevoerd….

 

Gelukkig kunt u uw kostbaar Engels volbloed met een gerust hart bij ons laten restaureren: ook de carrosserie wordt door ons vakkundig weer nieuw gemaakt. Eerst worden oude aanwezige tinlagen verwijderd door de carrosserie voor te verwarmen tot 290 °C. Voorts worden met een speciale grit de oude lakdelen en roestdelen weg gestraald, waar nodig wordt er vertind, plaatdelen vervangen en het plaatwerk geheel strak gemaakt. Voorts wordt de auto in een primer wordt gespoten. Daarna komt de originele kleur met een aflak voor een duurzaam resultaat. Waar mogelijk worden de originele delen gebruikt, anders maakt Autobedrijf Kolvenbach B.V. ze van tekening of bestaande mallen na. Het hoeft overigens niet uitsluitend om gehele carrosserieën te gaan, ook deelrestauraties voeren wij graag voor u uit.

Kaart