MENU

Schitterende 220 S onder de hamer

Zondag 5 oktober 2014 om 14:07 door Frank

In 1954 bracht Mercedes-Benz de 220 A op de markt, dit was de voorganger van deze 220 S. Het model vertegenwoordigde een nieuwe generatie van unibody geconstrueerde auto’s, die later de bijnaam ‘Ponton‘ zou krijgen. Dit was een verwijzing naar de voorste ponton-stijl spatborden. De 220 A werd door velen gezien als de eerste moderne Mercedes-Benz. Het model werd gebouwd op een langere wielbasis dan zijn voorganger, waardoor er meer beenruimte was voor de achterpassagiers en er meer ruimte onder de motorkap was voor een 2,2-liter, zes cilinder motor.

 

Mercedes-Benz 220S

Foto: www.rmauctions.com

Mooie two-tone body met duidelijk Amerikaanse invloeden

 

Mercedes-Benz 220S

Foto: www.rmauctions.com

 

Mercedes-Benz 220S

Foto: www.rmauctions.com

 

Drie jaar later kwam het Duitse merk met de 220 ​​S. Dit model was in die tijd een snelle auto en de auto’s werden geproduceerd in een beperkte oplage en met de hand afgewerkt in Sindelfingen. Hoewel de bodies in massa werden geproduceerd, werden ze afgewerkt met de hand door echte ambachtslieden. Dit verklaarde waarom de cabriolets bijna 75 procent duurder waren dan de sedan-versies.

 

Mercedes-Benz 220S interieur

Foto: www.rmauctions.com

 

Mercedes-Benz 220S interieur

Foto: www.rmauctions.com

Mooi hout in het interieur

 

Deze 220 ​​S is een van die elegante, met de hand afgewerkte en buitengewoon luxueuze cabriolet. De huidige eigenaar heeft er in de 18 jaar dat de auto in zijn bezit is spaarzaam mee gereden. Het model blinkt je tegemoet met het chroom en de mooie two-tone blauw en crème lak die nog altijd in uitstekende conditie is. Het interieur vertoont kleine tekenen van slijtage maar dat mag bij een auto van deze leeftijd geen naam hebben. De 220 ​​S is niet alleen een luxe en comfortabele cabrio voor vier passagiers, het is ook het toonbeeld van de bouwkwaliteit en afwerking van Mercedes-Benz auto’s van die tijd. Met zijn opvallend elegante kleurcombinatie en mooi gerestaureerde presentatie is dit een bijzonder mooie oldtimer.

 

De auto heeft rond de 110.000 km gelopen en moet tussen de €92.000 en €130.000 op gaan brengen. Meer informatie en foto’s vind je hier.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*