MENU

Kadootje voor de Britse reddingsbrigade

Zondag 18 oktober 2015 om 23:48 door Frank Schippers

Normaal gesproken bedenken ze waarschijnlijk met elkaar in de kantine de volgende collecte-actie om zo geld op te halen voor de reddingsbrigade, maar dankzij zakenman Richard Colton kan de volgende collecte wel even wachten. De succesvolle Brit had in zijn testament laten opnemen dat twee van zijn kostbare Ferrari’s ten gunste zouden komen van de Britse reddingsbrigade.

 

Engelse reddingsbrigade  erft ferrari's

Foto: www.bbc.com

 

Wat voor Ferrari’s we het over hebben? Een rode 250 GT SWB uit 1960 en een zilveren 275 GTB/4 uit 1967. Beide Italiaanse raspaardjes gingen uiteraard onder de hamer want het is lastig drenkelingen redden met een klassieke Ferrari. Respectievelijk brachten ze 8,97 miljoen en 2,62 miljoen Euro op. In totaal werd er dus bijna 12 miljoen Euro bijgeschreven op de rekening van de Royal National Lifeboat Institution.

 

ferrari 250 GTB SWB 1960

Foto: www.bbc.com

De zeer zeldzame Ferrari 250 GTB SWB uit 1960

 

ferrari 275 GTB/4 1967

Foto: www.bbc.com

De toch ook wel zeer fraaie Ferrari 275 GTB/4 uit 1967

 

De wens van Colton was dat er genoeg geld beschikbaar zou komen om een nieuwe reddingsboot te kunnen aanschaffen die dan zijn naam en die van zijn vrouw zou kunnen krijgen. Overigens werd er ook nog een Jaguar E-type van Colton geveild die voorheen eigendom was van voetballer George Best. De ruim 58.000 Euro die deze Jaguar opbracht valt echter in het niet bij de twee Ferrari’s.

 

De RNLI heeft al laten weten volledig verrast te zijn door deze enorme donatie en het zal ongetwijfeld niet lang duren tot er een nieuwe reddingsboot in de haven ligt. Misschien wel eentje met een helipad…en een jacuzzi op het achterdek…en vrouwelijk personeel in bikini…en een duikplank…. Ok, ok, we draven door. 🙂

 

(bron:BBC)


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*