MENU

Ford GT40 Roadster onder de hamer

Zaterdag 31 mei 2014 om 22:16 door Frank

De Ford GT40. Je moet ervan houden. Het was het antwoord van Ford op de dominantie van Ferrari in de racerij. RM Auctions verwacht een bod van meer dan $10.000.000 voor dit uiterst zeldzame Ford GT40 prototype dat in Monterey geveild gaat worden in augustus van dit jaar. Het is één van de slechts vier roadsters gebouwd door de fabriek in vroege dagen van de GT40 en de kans is groot dat de auto een veiling record gaat opleveren. Een GT40 is al zeldzaam, maar dit is een extra uniek model met een sport carrosserie die niet voor de coupé werd gebruikt. De andere exemplaren bestaan alleen nog in onderdelen of werden omgebouwd tot coupé.

 

Ford GT40 cabrio

Ford GT40 Roadster prototype.

 

Deze Roadster met chassisnummer GT/108 was de testbolide van het merk en Ford liet hem besturen door grootheden als Carroll Shelby, Ken Miles en Jim Clark, ter voorbereiding op het echte werk, bijvoorbeeld de 24 uur van Le Mans.

 

Ford GT40 cabrio

Ford GT40 Roadster prototype.

 

Ford GT40 motor

De 8-cilinder van de Ford GT40 Roadster prototype.

 

Ford GT40 motor

De 8-cilinder van de Ford GT40 Roadster prototype.

Ford GT40 roadster prototype test

Ook interessant


Gerelateerde merken

2 reacties op “Ford GT40 Roadster onder de hamer”

  1. blank Peter van Griensven says:

    Wat een geweldig geluid. En wat een prestatie destijds van Ford om Ferrari gruwelijk om de oren te slaan met deze GT40. Enzo Ferrari werd terecht om zijn arrogante houding gestrafd. Jammer dat de huidige “prototypes” niets meer gemeen hebben met onze allerdaagse auto’s.

  2. blank frank says:

    Wat een geluid. Best leuk voor erbij!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*