MENU

Cubaanse Gullwing speelde jaren verstoppertje

Zaterdag 20 december 2014 om 01:03 door Frank

Automotive fotograaf Piotr Degler zwierf over het Caribische eiland Cuba foto’s te schieten voor zijn 2015 kalender ‘Carros de Cuba’. Succes verzekerd want het straatbeeld op Cuba is sinds 1950 vrijwel onveranderd door een decennia lang verbod op de import van nieuwe auto’s. En het is nu niet zo dat Cuba bekend staat om zijn florerende eigen auto-industrie. Nu de importregels sinds lange tijd wat versoepeld zijn door de regering, leek het Degler de ideale tijd een fraaie reportage te schieten. Dit werd extra gevoed door geruchten over een achtergelaten Mercedes 300SL ‘Gullwing’ ergens op het eiland. Maar ga die maar eens zoeken met wat vage aanwijzingen op een eiland van bijna 110.000 vierkante kilometer.

 

cuba oldtimer

Foto: Piotr Degler

Een van schitterende foto’s van die de kalender haalde

 

Een volle maand lang dwaalde Degler over het eiland er legde ruim 1.800 mijl af per auto en hij versleet er ook een paar wandelschoenen. Elke inwoner die hij tegenkwam vroeg hij naar de mysterieuze Gullwing, maar hij schoot er weinig mee op en het leek een speld in een Cubaanse hooiberg. Op een van de laatste dagen waarop hij eigenlijk al vrede had met het feit dat hij de Duitse oldtimer niet ging vinden, gebeurde het toch: verscholen onder een bananenboom ontwaarde hij de Gullwing, of wat er van over was. Degler had al wat mooie oldtimers voor zijn lens gehad, waaronder een zeldzame Hispano Suiza, maar deze Gullwing was toch wel de kers op de taart.

 

cuba mercedes-benz gullwing

Foto: Piotr Degler

De halfvergane Gullwing

 

Tijdens zijn trip nam hij ruim 25.000(!) foto’s van oldtimers op het eiland en uiteindelijk selecteerde hij de 12 mooiste platen voor zijn ‘Carros de Cuba’ kalender. De bijzondere kalender is verkrijgbaar in drie versies waarvan de special edition in een roestig metalen frame zit.

 

cuba oldtimer calendar

Foto: Piotr Degler

Selectie van de kalenderfoto’s

 

Carros de Cuba - TRAILER - Degler Calendar 2015

 

Meer informatie over dit bijzondere project is te vinden op deglerstudio.com.


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*