MENU

Paradise: een roadmovie over 3 vrienden en een Citroën Traction Avant

Dinsdag 5 september 2023 om 22:54 door klassiekerweb

Een verzoek in onze mailbox om een film met een Traction Avant 7C uit 1936 in de hoofdrol te promoten. Ok, je hebt onze aandacht want elke oldtimer kan hier in het zonnetje gezet worden.

 

Gerelateerde auto

traction avant 7C

Citroën Traction Avant 7

Dit verhaal begon in 2016 met een droom, die nu wordt afgemaakt als het aan de makers ligt. We hebben het over een roadmovie waarin een Citroën Traction Avant 7C uit 1936 de hoofdrol speelt. André gaat met de Traction Avant van zijn vader naar Lissabon. Op zoek naar zijn vader, die hij sinds de echtscheiding van zijn ouders als kleine jongen niet meer heeft gezien. Zijn vrienden vergezellen hem tijdens de lange trip. De eerste opnames van deze film zijn o.a. in Frankrijk al in 2016 geschoten. Helaas is het project daarna stil komen te liggen. Gebrek aan geld was de voornaamste reden. Niet leuk, maar het was niet anders.

 

Paradise Road Movie

 

Begin dit jaar zijn de producer, de regisseur en enkele van de acteurs weer bij elkaar gekomen om te kijken of er toch niet een mogelijkheid bestaat om deze prachtige roadmovie met de legendarische Traction Avant af te maken. En die mogelijkheid is nu gevonden. Met de nodige creativiteit is het script aangepast, hetgeen heeft geleid tot een nog sterker verhaal. Inmiddels is het zover dat de plannen voor de volgende opnames al zijn gemaakt. Dit najaar wordt het vervolg in Lissabon en omgeving opgenomen. Daarna moet alles nog gemonteerd worden. Dus de kijker moet nog even geduld hebben alvorens het gehele resultaat gezien kan worden. Natuurlijk kun je zelf ook de Facebook pagina Paradise movie volgen.

 

Het enige wat er nog nodig is om de film af te maken, is een gering budget van EUR 3.000. Voor het eerste gedeelte van de film is er al veel support geweest. Heb je toen niet meegedaan en wil je als klassieke auto liefhebber dit project steunen, dan kan dat. Alle betrokkenen bij de film werken nu belangeloos mee, om deze film af te maken. Op deze wijze kan de film toch gerealiseerd worden. Iedere (kleine) bijdrage is welkom. Hiervoor is onlangs een crowdfunding opgestart. Zoals vaak met films gebeurt is het produceren van films iets waar de makers hun liefde instoppen, nog voordat er maar 1 cent mee verdiend wordt. Daarom wordt er aan het publiek een bijdrage gevraagd. Met deze crowd funding wil de crew deze film afmaken. “Vraag niet wat de film Paradise voor jou kan doen, maar wat jij als klassieke auto liefhebber voor de film kan betekenen”, aldus de regisseur.

 

blank

 

Alle informatie vind je op de site Paradise Road Movie door Paradise – voordekunst.


Ook interessant