MENU

Jaguar E-Type barn find

Zondag 22 juni 2014 om 17:45 door Frank

Altijd als wij de deur van een oude schuur of container open trekken staat er een hoop oude bende op ons te wachten. Sommige personen hebben meer geluk zoals de ontdekker van deze Jaguar E-Type uit 1964.

 

jaguar e-type barn find

De barn find Jaguar E-type uit 1964

 

De Jaguar E-Type was ooit eigendom van een Bugatti coureur, die deze auto naar een monteur bij Bugatti in Molsheim, Frankrijk, bracht om meer vermogen uit het blok te halen. Dit resulteerde in een hoger topsnelheid zo’n 10 km/u boven de topsnelheid van de fabriek geleverde exemplaren.

 

jaguar e-type barn find

 

jaguar e-type barn find

 

Zelfs afgezien van de link met de Bugatti stamboom is deze E-Type een geweldig exemplaar. De buitenkant, hoewel onder het stof, lijkt bijna volledig gaaf en roestvrij te zijn. Het interieur lijkt bijna nagelnieuw, zelfs na 42 jaar in de opslag te hebben gestaan. De kilometerstand van de auto is gedocumenteerd op slechts 46.000 kilometer.

 

jaguar e-type barn find

Een behoorlijk gaaf interieur na 42 jaar opslag

 

jaguar e-type barn find

 

Het is niet duidelijk of de auto in rijdende staat is op dit moment, of wat er nodig zal zijn om hem weer rijdend te krijgen, maar het is een fraai exemplaar dat naar schatting tussen de € 38.000 en €45.000 zal gaan opbrengen.

 

Meer informatie is hier te vinden voor de beheersers van de Franse taal en anders is Google Translate uw vriend.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's