MENU

Corvette van Sly, over the top?

Woensdag 17 juni 2015 om 20:58 door Frank

In 2009 kocht Sylvester Stallone een 1968 Corvette Stingray en liet deze vervolgens even stevig onderhanden nemen om er iets van te maken wat hij zelf in ieder geval mooi vindt vond. Nu vond ik dit zeker niet het mooiste model van de Corvette-lijn, maar de versie die Stallone nu in de verkoop doet, is nog even wat extremer. You love it or you hate it.

 

corvette stallone

 

Met de prestaties zal niet zoveel mis zijn want onder de motorkap ligt een dikke 8,3-liter Donovan Big Block met een vermogen van 660 PK, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Daar kunnen we best aan wennen hoor. De carrosserie werd verstevigd met metaal, waar dit oorspronkelijk allemaal glasvezel was, ook nog wel acceptabel. Dat Rambo modificaties op het gebied van PK’s laat doen, kunnen we wel begrijpen, maar wat gebeurt er als Rocky zijn eigen interieur gaat bepalen?

 

Het lijkt wel of ie is weggereden uit een nooit uitgezonden aflevering van Pimp My Ride. Of zou hij hem gekregen hebben van Ivan Drago in Rocky IV? Dan snappen we die voorliefde voor ‘communistisch rood’ wel. De SS initialen op de stoelen maken het er ook niet makkelijker op…

 

Het interieur is volledig rood leer met Corbeau stoelen, vintage airconditioning en een “Flaming River tilt” stuurwiel, moet je ook van houden. Andere modificaties zijn onder andere ABS, brandstofinjectie, stuurbekrachtiging, een aangepaste roll bar en een set Boyd Coddington wielen. Bij de veiling krijg je er ook nog een gesigneerde foto bij. Inmiddels staat er ongeveer 50.000 km op de teller en moet deze rode ploert zo’n kleine 130.000 dollar opbrengen.

 

corvette stallone interieur

 

corvette stallone interieur stuur

 

corvette stallone

 

corvette stallone

 

Wat vind je ervan, knock-down of knock-out?


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's