MENU

De onbekende Chevy bus van Elvis Presley

Woensdag 18 maart 2015 om 16:28 door Frank

Elvis kunnen we rustig een petrolhead noemen en hij had in zijn tijd een aantal fraaie bolides tot zijn beschikking waaronder een ‘pink Cadillac’ die hij uiteindelijk aan zijn moeder gaf, twee BMW’s 507, meerdere Lincolns en Cadillacs, een Rolls Royce, een Mercedes-Benz 600, een Ford T-bird, een Messerschmitt, een DeTomaso Pantera en meerdere exemplaren van zijn favoriet: de Stutz Blackhawk. Elvis kocht auto’s puur op uiterlijk al had hij wel een lichte voorliefde voor Amerikanen.

 

chevy van elvis

De onbekende Chevy Panel Van uit 1948 van Elvis Presley

 

Zijn eerste auto was eveneens een Pink Cadillac, maar dit exemplaar heeft hij maar kort van kunnen genieten. Drie maanden nadat hij de auto had gekocht, ging deze op 5 juni 1955 in vlammen op door een technisch mankement.

 

Elvis had in zijn latere jaren ook een chevy van waar hij in rondreed als hij niet herkend wilde worden en zijn fans en de pers wilde ontwijken als hij wegglipte van zijn landgoed. De golflengtes van zijn favoriete radiostations staan nog in zijn handschrift in het dashboard geschreven. Het verhaal gaat dat hij een keer met pech stond op de weg naar zijn Graceland landgoed en dat zijn eigen personeel hem gewoon voorbij reed omdat ze hem niet herkenden. In onderstaande video komt deze Chevy aan bod vanaf ongeveer 3:20. Een panel van is ook wel een schril contrast met een Stutz Blackhawk of een Cadillac waar Elvis in zijn latere jaren in rondreed.

 

chevy van elvis dashboard

 

FOX Car Report - Elvis' secret Chevy van uncovered

Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*