MENU

Aston Martin V8 Vantage krijgt een rol in de nieuwe James Bond?

Zaterdag 13 juli 2019 om 17:44 door Frank

De Aston Martin DB5 van James Bond is zonder twijfel een van de meest iconische filmauto’s aller tijden, aan de kant Herbie! Om dit model te eren, bouwt Aston Martin zelfs een reeks nieuwe modellen compleet met werkende gadgets. De laatste keer dat Bond achter het stuur van de iconische DB5 en deze uiteraard niet heel hield, was in 2012 in de film Skyfall. In 2015 maakt de Aston Martin DB10-concept zijn opwachting in de film Spectre en nu is de vraag natuurlijk wat ‘s werelds beroemdste Britse geheim agent gaat rijden in de nieuwe Bond film ‘Bond 25’ die in 2020 in de bioscoop zal gaan draaien.

 

aston martin v8 vantage in Bond 25

 

Volgens berichten zou Bond in de volgende film achter het stuur van de volledig elektrische Aston Martin Rapid E gaan zitten. Het ziet er echter naar uit dat een andere klassieke Aston Martin ook weer van de partij zal zijn. Een video opgenomen door tijdens het filmen van de 25e Bond-film toont een klassieke Aston Martin V8 Vantage die langs de pittoreske Atlantische Oceaanwegen in Noorwegen rijdt en een paar iconische bruggen oversteekt terwijl een helikopter de actie filmt. De 5,2 mijl lange weg wordt bewaard als een cultureel erfgoed site en wordt vaak gebruikt voor het filmen van auto-commercials.

 

aston martin V8 Vantage

 

Bond reed als laatste de klassieke V8 Vantage in de film The Living Daylights uit 1987, met acteur Timothy Dalton achter het stuur. Het is niet bekend of de V8 Vantage wordt uitgerust met gadgets, maar de originele Bond-auto bevat onder andere front-firing raketten, intrekbare ski’s, een head-up display, lasers, bandsperen en een afterburner. De V8 Vantage die wordt gefilmd voor Bond 25 heeft zelfs dezelfde kentekenplaat als de originele auto die werd gebruikt in The Living Daylights. Het lijkt er dus op dat de liefhebber van klassieke Aston Martins ook weer aan zijn trekken zal gaan komen. Op het van vrouwelijk schoon is het ongetwijfeld ook weer dik in orde want daar laten de makers de oldtimers al jaren achterwege.

 

Bond 25 filming in Norway (June 5th, 2019)

Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's