MENU

Zeldzame halve Audi uit China

Maandag 22 december 2014 om 22:12 door Frank

Een halve Audi? Je zou het bijna denken als je het logo van de Chinese Beifang QJC7050 mini-auto ziet. Natuurlijk scoort het model meteen punten met de makkelijk te onthouden en goed klinkende naam. De Beifang QJC7050 werd gebouwd door een bedrijf genaamd Qinchuan Machinery Works Automobile.

 

beifang voorkant

Foto: www.carnewschina.com

Beifang QJC7050

 

De productie van deze auto begon in 1986. Het model heette eerst de Qinchuan SX720, maar dat kon beter en dus werd de modelnaam terecht aangepast naar Beifang QJC7050, wat de verkoopcijfers ongetwijfeld flink heeft doen stijgen. De QJC7050 werd aangedreven door een Daihatsu ‘AB20’ twee-cilinder motor met een vermogen van PK en bediend met een vierversnellingsbak. Het compacte wagentje woog 680 KG.

 

beifang china

Foto: www.carnewschina.com

 

beifang China achterzijde

Foto: www.carnewschina.com

 

De Beifang QCJ7050 was een uiterst zeldzame auto en tegenwoordig is de auto eigenlijk niet meer te vinden. Er werden slechts 500 exemplaren van gebouwd tussen 1986 en 1988 en de meeste eindigden als taxi’s in de straten van Xi’an. Qinchuan Machinery Works bleef echter nog wel auto’s bouwen waaronder de erkende lokale versie van de Suzuki Alto, een aantal andere kleine auto’s en tenslotte de Qinchuan Flyer.

 

Een zeer bijzondere versie is een prototype met registratie Shaanxi 01-testen 5026. Dit prototype had vierkante koplampen en een verchroomde grille zonder logo. De vierkante lichten haalden het niet tot de productie.

 

beifang prototype

Foto: www.carnewschina.com

Prototype van de Beifang


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*