MENU

van standaard baan naar droombaan

Dinsdag 26 mei 2015 om 20:41 door Frank

“Je moet doen wat je leuk vindt” en “volg je dromen”. Dit krijgen we bijna allemaal wel mee als we jong zijn en je hebt dan ook vaak nog het voornemen om dit vooral te gaan doen.

Gerelateerd model

BMW E21 1975 interieur

3-serie

Maar dan loopt je leven toch vaak anders: vrouw, huis, kinderen, (goed) betaalde baan (die overigens niet per definitie de leukste baan is….). Dit kan ook allemaal ‘prima’ zijn, maar de dromen raken dan toch wat meer op de achtergrond. Daarbij weten we ook allemaal dat de excuses om te rechtvaardigen dat je je dromen niet meer najaagt, eigenlijk altijd onzin zijn.

 

Toch zijn er ook mensen die daar geen genoegen mee nemen en uiteindelijk gaan doen wat ze echt leuk vinden. Ik reken mezelf daar overigens ook toe 🙂 en zo is het ook met BMW-liefhebber Chris Willet. Hij besloot na 20 jaar zijn baan op te geven en zich volledig te storten op zijn grote passie: de E30 BMW 3-serie. En dat is hem aardig gelukt, Chris is inmiddels full-time bezig met zijn grote hobby en is dus eigenlijk nooit meer aan het werk.

 

BMW e30

BMW E30

 

BMW 3-serie

 

Het begon als een hobbyshop waar hij met vrienden aan BMW’s sleutelde, maar dit liep al snel volledig uit de hand en Chris heeft nu een van de mooiste E30 restauratieshops in de wereld. De projecten zijn zeer divers, van restauratie naar volledig origineel, tot het oppompen van het vermogen en aanpassen van de carrosserie om te kunnen racen. Ze bouwden zelfs een E30 M3 cabriolet. Chris is de gelukkigste man op aarde en weet de mensen om hem heen altijd goed van repliek te voorzien. Toen zijn moeder zei dat hij al die BMW’s gewoon zou moeten wegdoen in ruil voor 1 heel mooi exemplaar zei hij:”Doe jij dan gewoon al je schoenen weg en koop ook 1 paar.”

 

Chris Willetts BMWstory. Der BMW Restaurator von Las Vegas.

 

Ben jij ook je droom achterna gegaan en heb je inmiddels een garage waar je sleutelt aan je favoriete merk of model? Of ken je iemand met deze passie? Laat het ons weten dan wijden we wellicht een artikel aan jouw droom!


Ook interessant


Gerelateerde merken