MENU

Unieke Maserati van Saurer

Dinsdag 4 november 2014 om 01:02 door Frank

Dit bijzondere exemplaar werd ontworpen door de Zwitserse coachbuilder Saurer, toen Maserati nog eigendom was van Citroën. Een jaar na de presentatie van de Bora in 1971, kwam Maserati met de kleinere Merak, ontworpen om te concurreren tegen de Ferrari Dino 246. De Merak werd voorzien van een achterin geplaatste 190 PK sterke 3,0 liter V6, een kleinere versie van het blok dat Citroën in de SM monteerde. Deze Merak bleef in productie tot 1983 en in die periode werden er 1832 exemplaren van gebouwd.

 

Maserati merak saurer

 

Gerelateerd model

Maserati Merak

Merak

Deze zilverkleurige Merak komt uit 1975, maar werd in 1984 door Paul Saurer en zijn bedrijf onder handen genomen. Saurer wilde zijn visie van een “hot” Merak laten zien door de kennis en kunde van zijn bedrijf toe te passen op deze Merak. De auto kreeg een nieuwe aluminium body en vaste lampen geplaatst achter een doorzichtige cover in plaats van popup-lampen. Saurer behield de oorspronkelijke aandrijflijn van de Merak, maar plaatste de auto wel op zeldzame 12 inch en 15 inch Gotti 3-delige split rim wielen met passend rubber er omheen.

 

Nadat Saurer zijn make-over van de Merak had voltooid, bleef de auto in een Zwitserse privé-collectie tot 1995 toen het verdween naar een nieuwe eigenaar in Spanje om uiteindelijk in het Verenigd Koninkrijk te belanden in 2009. Uiteindelijk is het model via een veiling voor ruim 45.000 Britse Pond weer van eigenaar gewisseld. De vraag is natuurlijk: willen we deze of willen we het origineel?

 

Maserati Merak Saurer achterzijde

 

Maserati merak saurer details

 

Maserati merak saurer interieur


Ook interessant


Gerelateerde merken