MENU

Schuurvondsten expositie in het Pantheon

Zaterdag 26 september 2015 om 11:12 door Frank

Schuurvondsten, beter bekend als de barn finds, worden vaak spectaculair in het nieuws gebracht. Er zijn ook zeker vondsten die dit verdienen vanwege de omvang en/of samenstelling en omdat het bestaan ervan niet bekend was, danwel in twijfel werd getrokken. Een goed voorbeeld hiervan is de in 2014 ontdekte Baillon-collectie die uiteindelijk een vermogen waard bleek te zijn.

 

barn finds basel phanteon

 

Vaak zijn barn finds echter ook ‘gewoon’ auto’s die een zeer lange tijd in een stalling of schuur gestaan hebben, maar waarvan het bestaan wel gewoon bekend was. Het kan dan nog wel zo zijn dat de eigenaar geen idee heeft wat voor een soort auto er in die schuur staat en al helemaal niet weet wat de waarde van een dergelijke oldtimer – wat het inmiddels wel geworden is – zou kunnen zijn. Wat alle al dan niet echte barn finds gemeen hebben is dat het altijd mooi is om te zien wat de tijd heeft gedaan met de auto. Soms zijn ze de fase van kans op herstel al lang voorbij, maar soms lijken ze ook in een tijdscapsule gestaan te hebben.

 

barn finds basel phanteon

 

In het Zwitserse Pantheon in Basel hebben ze een collectie neergezet van barn finds waar bij elk exemplaar je benieuwd bent naar het verhaal achter de auto. Daarbij ook meteen weer de vraag of je dit soort exemplaren volledig moet restaureren of dat rijdbaar krijgen misschien al genoeg is en moeten de sporen van de tijd bewaard blijven omdat dit onderdeel is geworden van deze getekende exemplaren? Wanneer je deze bijzondere tentoonstelling nog wilt zien, moet je wat haast maken. Het staat er tot 11 oktober.

 


Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*