MENU

Porsche 911 lightspeed, niet origineel, wel lekker!

Maandag 5 oktober 2015 om 06:34 door Frank

Eigenlijk zijn alle echte oldtimer-liefhebbers grofweg in twee kampen te verdelen. Kamp 1 is een groot voorvechter van originaliteit en het in stand houden van klassieke modellen zoals ze ooit zijn ontworpen en geproduceerd. Niet aan rommelen, niet verbouwen en als je restaureert dan doe je dat met respect voor het ontwerp en de auto zodat design, prestaties maar ook onvolkomenheden passen bij het model zoals dit ooit de fabriek uit rolde.

 

En dan is er kamp 2. Dit zijn minstens net zulke grote liefhebbers van oldtimers, maar zij geven zichzelf meer vrijheid om hun klassieker naar eigen inzicht aan te passen of te optimaliseren. Dit kan hem zitten in de prestaties of omdat nieuwe onderdelen bijvoorbeeld de kwaliteit, veiligheid, comfort of onderhoud ten goede komen. Er zijn ook bedrijven die zicht specialiseren in de originaliteit van kamp 1 of in de aanpassingen van kamp 2. In dit geval hebben we het over een Amerikaans bedrijf dat de klassieke Porsche 911 ombouwt naar iets beters, al zal kamp 1 het daar wellicht niet helemaal mee eens zijn…

 

porsche 911 light speed door Autoaktiv Motorsport

 

porsche lightspeed motorblok

Een blokje op de werkbank

 

porsche lightspeed onderkant

Even onder het rokje gluren…

 

We hebben al eerder genoten van wat Singer uitspookt met Porsches, maar dit keer is het Autoaktiv Motorsport die met de Lightspeed Classic hun vertaling maken van wat een klassieke 911 zou moeten zijn. De klassieke supercar is voorzien van een groot aantal onderdelen van verschillende generaties van Porsches, waaronder een 3.8-liter zescilinder van de 964 Porsche RS, de versnellingsbak van een 996 Turbo, GT3 Cup remmen van een 996 en nog meer van dit soort ‘aanpassingen’. En er is beeld van, dus gaan we kijken. Hij is vrij kort, maar wel lekker. HD on? Filmpje!

 

Fahren in reinster Form - Tim Schrick/Lightspeed Classic

Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's