MENU

Norman Timbs fantasy custom uit 1948

Zondag 20 september 2020 om 12:42 door Frank

Deze auto in het echt zien, moet toch wel heel bijzonder zijn. Wij zijn in ieder geval volledig verliefd op de lijnen van het ontwerp. Werktuigbouwkundig ingenieur Norman E. Timbs ontwierp deze dramatische mooie streamliner in de jaren ’40. Het kostte hem meer dan twee jaar om de auto te voltooien tegen een kostprijs van 10.000 dollar. De body is gemaakt van aluminium door Emil Diedt, een bekende metaalbewerker en carrosseriebouwer uit die tijd. Timbs werd beïnvloed door de Auto Union Type C en Mercedes-Benz W25 Avus; gestroomlijnde GP racers uit de jaren 1930.

 

norman timbs custom 1948

Norman Timbs Fantasy Custom uit 1948

 

blank

 

Deze unieke bolide stond jaren stof en regen te vangen ergens in de Amerikaanse woestijn. Uiteindelijk werd het ontdekt en weer in volle glorie hersteld.

 

houten carrosserie van timbs custom

Houten skelet Fantasy Custom

 

norman timbs fantasy custom

 

timbs fantasy custom

 

De Special maakt gebruik van een 1948 Buick straight eight motor, met dubbele ‘Compound’ carburateurs en dubbele uitlaten, welke zorgt voor een topsnelheid van rond de 180 km/u. De motor bevindt zich in een buis-chassis, achter de bestuurder. Het chassis is opgebouwd uit vier-inch buizen. Timbs gebruikte ook Ford– en Packard-onderdelen. De gladde vorm is lang en laag ziet er zeer gestroomlijnd uit. Een eendelig achterpaneel opent de gehele achterzijde van het chassis om zo bij de motor te kunnen. De auto werd in 2002 ontdekt in de woestijn en was vrijwel intact, vervolgens werd dit bijzondere project gerestaureerd door Dave Crouse.

 

Tweede restauratie na brand

Deze fantasy custom was onderdeel van de collectie van verzamelaar Gary Cerveny. Toen Gary in november 2018 de kans kreeg om door zijn volledig in de as gelegde huis te lopen, zag hij dat er van zijn verzameling van 76 zeldzame en eenmalige aangepaste auto’s, raceauto’s en andere voertuigen weinig meer over was. Hij besloot om slechts vier auto’s te herstellen waaronder de unieke Norman Timbs fantasy custom. Cerveny mag de auto dus een tweede keer restaureren.

 

norman timbs custom 1948 interieur

Foto: www.conceptcarz.com

Schitterend lederen interieur

 

norman timbs custom 1948 motor

Foto: www.conceptcarz.com

de achterzijde bestaat uit een omhoog scharnierend deel

 

norman timbs custom 1948 motor

Foto: www.conceptcarz.com

De mooie achtcilinder lijnmotor ziet eruit alsof hij nooit gelopen heeft

 

 

Een diepe buiging voor Norman Timbs is wel op zijn plaats!


Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*