MENU

Mercedes-Benz met een luchtje

Maandag 28 maart 2016 om 12:23 door Frank

De groter automerken brengen tegenwoordig al veel meer op de markt dan alleen nieuwe modellen. Denk aan kleding, horloges, koffers en zelfs koffiezetapparaten en kinderwagens. Liefhebbers willen nu eenmaal op meerdere manieren laten zien dat ze iets hebben met een merk en de merken spelen hier op hun beurt slim op in. Zo is het ook met de luchtjes. Waar je bij de auto zelf eerder denkt aan de geur van leer, rubber of olie, brengen merken als Porsche, Ferrari en Bentley ook geuren op de markt waarmee je jouw liefde voor een merk zelfs kunt ruiken.

 

mercedes-benz parfum

 

Nog zo’n merk is Mercedes-Benz. Het merk heeft vijf nieuwe geuren op de markt gebracht, ontwikkeld door meester-parfumiers. Deze professionals werden betrokken bij de ontwikkeling van de Mercedes-Benz VIP Club Collection. Ze hebben ook onbetwistbare expertise in het beheersen en het combineren van geurige grondstoffen.

 

Mercedes-Benz besloot om één van deze Master Perfumers, Olivier Cresp te volgen in zijn zoektocht naar de juiste geur. Cresp is de neus achter Infinite Spicy, de donkere rode fles in de Mercedes-Benz VIP Club Collection. Deze collectie heeft verder de geuren Addictive Oriental van Alberto Morillas, Black Leather door Honorine Blanc, Energetic Aromatic door Annie Buzantian en Pure Woody door Harry Fremont.

 

parfum centrum van de wereld grasse

 

Er is geen betere plek om te beginnen aan een ontdekkingsreis naar de juiste geur dan Grasse. Dit kleine middeleeuwse dorp in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk is de hoofdstad en de geboorteplaats van parfum. Alle wegen naar het dorp op de heuvel zijn mooie routes naar boeiende geuren en de lavendelvelden en de omgeving beloven mooier aroma’s. Het is ook het dorp waar Olivier Cresp opgroeide en waar dus zijn roots liggen. Olivier neemt ons mee in een Mercedes-Benz naar Grasse, waar hij in de nauwe straatjes van dit dorp de parfumcultuur laat zien. In feite is parfum overal aanwezig in dit dorp en ruik je de verschillende geuren.

 

Met bijna honderd parfums op zijn naam, is Cresp is de schepper van een aantal andere fijne geuren voor Mercedes-Benz: Mercedes-Benz Perfume, Mercedes-Benz Perfume Intense, Mercedes-Benz Club en Mercedes-Benz Man. Dus de parfums van dit premium automerk hebben al Olivier’s DNA, en dus ook het DNA van Grasse. Tijdens een wandeling door de tuinen van het Musée International de la Parfumerie, komt de passie van Olivier voor planten en bloemen naar boven en is het duidelijk dat hij er wederom in geslaagd is om een passende geur voor het Duitse merk te ontwikkelen.

 

mercedes-benz VIP-collection geuren

 

Passend wil overigens niet zeggen dat iedereen het lekker vindt. Veel geuren die door niet-parfum merken op de markt worden gebracht, zouden wij nog niet eens op het toilet plaatsen en voelen bij het opdoen als tijgerbalsem met stukjes Galapeño-peper. Maar wellicht is Mercedes-Benz een van de uitzonderingen.

 

Mercedes-Benz VIP Club Collection

Ook interessant


Gerelateerde merken

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*