MENU

Last ride: Jaguar e-type hearse

Zaterdag 1 oktober 2016 om 12:05 door Frank

Het mooie van film is dat je daar dingen in kunt laten gebeuren die je in het dagelijks leven niet zo snel zult tegenkomen of meemaken. De fantasie van de schrijver en regisseur kunnen ervoor zorgen dat je wordt overladen met eye candy, zeker met de technieken en special effects die tegenwoordig allemaal mogelijk zijn. Mooie auto’s hebben al in menig film een belangrijke rol gespeeld, al dan niet aangepast of omgebouwd. Zo ook een bijzonder e-type die een rol speelt in de film “Harold and Maude” uit 1971. Niks special effects en geanimeerde auto’s die niet van echt te onderscheiden zijn. Voor deze film ging een echte originele e-type onder het mes lasapparaat.

 

harold_and_maude_etype

 

De film gaat over een jongeman die een hoge mate van fascinatie heeft voor de dood en vernietiging. Hij brengt zijn vrije tijd door met het bezoeken van begrafenissen, sloperijen en het bekijken van sloopwerkzaamheden aan gebouwen. En toen kwam daar opeens een Jaguar e-type in beeld die Harold kado krijgt. Maar met zijn fascinatie voor de dood, vindt Harold het nodig om deze Jag eens even stevig onder handen te nemen, en zie daar: een e-type hearse zoals de Engelsen het noemen.

 

harold_and_maude_etype_torch

 

harold_and_maude_etype_hearse

 

harold_and_maude_etype02

 

Overigens eindigt de film met een freeze frame van de e-type die van een klif valt omdat een van de camera’s niet werkt. Het beeld vanaf de andere camera is nooit gebruikt, maar staat uiteraard wel online. Mocht nog denken dat dit wel een mooie auto zou zijn voor je eigen uitvaart, dat zit er dus niet meer in: ouch!

 

Harold and Maude ending w/no freeze-frame of car going over cliff

Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's