MENU

Kartonnen Lincoln Continental

Dinsdag 10 november 2015 om 00:56 door Frank

Wie heeft er niet als klein kind wel eens zitten knutselen aan een bouwpakketje van een auto? Van die raampjes met plastic onderdelen, hobbylijm die op veel meer plaatsen eindigde dan de plaatsen die stonden aangegeven in de handleiding en Revel bouwpakketverf die met geen mogelijkheid uit je kwastje te krijgen was. Een van mijn eerste pakketjes was van een Golf GTI waar ik dan vol ongeduld moest wachten tot de lijm of de verf op bepaalde onderdelen was opgedroogd.

 

revell golf GTI bouwpakket

 

Voor mij was de volgende fase een bouwpakket van een radiografisch bestuurbare auto. De eerste was een Opel Ascona 400 Rally van Tamiya op batterijen, gevolgd door een stock car. Hierna verschoof mijn interesse naar andere dingen, maar bij sommige mensen groeit dit uit tot een levenslange hobby: bouwpakketten bouwen.

 

opel ascona 400 rally radiografisch bestuurbaar

 

Voor de Amerikaanse kunstenaar Shannon Goff mocht het allemaal nog wel een stukje groter en moeilijker dan bouwpakketten en in plaats van plastic onderdeeltjes ging hij liever aan de gang met karton. Het resultaat: een Lincoln Continental op ware grootte en helemaal van karton. Wel een aantal APK afkeurpuntjes, maar het ziet er indrukwekkend uit. Check ook dat dashboard! Iets zegt ons dat Shannon op de lagere school al aardig de blits wist te maken bij de meisjes met zijn schaar en Pritt-stift.

 

lincoln continental Shannon Goff

Foto: PDRearick

 

grille en velg kartonnen lincoln continental

Foto: PDRearick

 

kartonnen lincoln continental achterkant

Foto: PDRearick

 

dashboard kartonnen Lincoln Continental

Foto: PDRearick

 

Meer foto’s zijn hier te zien.


Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's