MENU

Een mooi initiatief: Holland2Gobi voor SOS Kinderdorpen

Zaterdag 25 december 2021 om 10:40 door klassiekerweb

holland 2 gobi voor sos kinderdorpen

 

blankEr belandt door de jaren heen van alles in onze mailbox en soms zitten daar verhalen en initiatieven tussen waar we graag aandacht aan besteden. Omdat het mooi is en omdat er mensen zijn die hun oldtimers inzetten om iets goeds te doen voor mensen die het minder of moeilijker hebben. Holland2Gobi is zo’n initiatief. Zij maken zich hard voor kwetsbare kinderen en doet dit door SOS Kinderdorpen te helpen met het halen van hun doelen. Zoals initiatiefnemer Erwin Sengers aangaf aan klassiekerweb: “We mogen natuurlijk nu even niet reizen maar het leven gaat wel gewoon door en onze klassieker dromen moeten we levend blijven houden, toch?”

 

Opel Kadett B1200 cc

Gerelateerde auto

Opel Kadett A

Opel Kadett A t/m E

Het kernteam van H2G prepareert en onderhoudt 2 oldtimer Opel kadett’s B 1200 cc uit 1971. Deze voertuigen worden ingezet om zoveel mogelijk landen te bezoeken waar SOS Kinderdorpen actief is.

 

In elk land bezoeken zij een SOS-project en overhandigen daar symbolisch een cheque. De inzameling heeft natuurlijk al eerder in Nederland plaatsgevonden. Via de actiepagina van SOS kunt u ook doneren en volgen wat er is opgehaald. Voor elk land wordt een nieuwe actie aangemaakt.

 

De volgende rit gaat dus naar Gobi in Mongolië. Hoe ver dat is? Dat is zo ver dat je je Google Maps op standje extreem uitgezoomd moet zetten om de hele route te zien. Het is ruim 8600 kilometer en als je een beetje doorrijdt met een klassieke Opel Kadett uit 1971 ben je zo’n 110 uur onderweg als je niet teveel files hebt. Ga er maar aan staan, of zitten in dit geval!

 

holland2gobi voor SOS kinderdorpen

 

Opel kadett b1200 cc 1971

 

Erwin: “Zolang de auto’s blijven rijden en er enthousiaste mensen mee gaan, gaan we door. Het stokje wordt elke keer weer overgedragen aan een nieuwe groep, waarvan de deelnemers op eigen kosten aan de ‘incredible journey’ deel kunnen nemen.

 

Via de site Holland2Gobi blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen en de verrichtingen van de deelnemers. De eerste bestemming wordt Ulaanbaatar/Mongolië waarvoor het doel is gezet op 2000 euro sponsorgeld. Maar er kan ook geholpen worden door spullen, arbeid of tijd ter beschikking te stellen.
 
Het volgende is nog nodig nodig:

  • Twee maal een dashcam
  • Twee maal Track & Trace apparatuur
  • Een maal satelliettelefoon
  • Iemand die kan lassen aan de auto’s
  • Vrijwilligers die een paar weekjes mee willen

 

Klassieke Opel aan de waterstof?

Het team denkt er ook over om een van de Opels te voorzien van een ‘waterstof-cel’ en dan te kijken hoever ze ermee kunnen komen als ze een ‘beginrondje EU’ maken? Een 50-jarige Opel Kadett B op een waterstof-cel is natuurlijk best bijzonder.
 
Wil jij Erwin en zijn team helpen? Neem dan contact op via de site, doneren aan SOS Kinderdorpen kan natuurlijk ook. Steun dit mooie initiatief!


Ook interessant


Gerelateerde merken