MENU

Het geluid van een luchtgekoelde Porsche 930

Vrijdag 20 november 2015 om 00:18 door Frank

Even lekker genieten van een prachtig filmpje gemaakt door de mannen van Petrolicious. Eigenaar Grant Karnes over zijn Porsche Turbo uit 1979: “Deze auto trekt de aandacht van iedereen.”

 

De Porsche was eigendom van een vriend van de familie die hem later aan zijn vader verkocht. Karnes had alle tijd om dus verliefd te worden op deze bijzondere auto. Een Porsche 911 Turbo, oftewel een 930, is een auto die bij velen wel hoog op het lijstje staat. En terecht. Het was in zijn tijd een van de snelste productie-auto’s in de wereld, en is nog altijd een auto met stevige sportieve prestaties. Toen Karnes de auto kocht van zijn vader, stonden er nog altijd weinig kilometers op de teller. “Er was waarschijnlijk niet genoeg gereden met deze 930,” zei hij. “En een 930 smeekt gewoon om kilometers.”

 

porsche 930 1979

nbsp;

Na een tijdje met de Porsche te hebben gereden, besloot Karnes om de auto toch wat aan te passen: “Andere koppen, uitlaat, wastegate …” en de lijst werd steeds langer. Maar waarom? “Ik had eigenlijk twee doelstellingen in het project,” zegt Karnes: “Een daarvan was om echt de originaliteit van de auto te behouden met de mogelijkheid om hem weer helemaal in oorspronkelijke staat te brengen, en de tweede was dat ik echt het volle potentieel van deze 930 wilde ontketenen en zo de auto maximaal te beleven.”

 

Na het zien van dit filmpje, snappen wij dit wel. Jij vast ook wel.

 

This Porsche 930 Has Been Unleashed

Ook interessant


Gerelateerde merken


Gerelateerde modellen & auto's