MENU

Ferrari niet goed genoeg, wat nu?

Zondag 16 augustus 2015 om 12:01 door Frank Schippers

Feruccio Lamborghini had zeer veel kennis van motoren en techniek en begon ooit met de bouw van tractoren en onderdelen voor de zware industrie.

Gerelateerd model

Lamborghini Miura cabrio

Miura

Hij kwam in aanraking met de Italiaanse supercars van onder andere OSCA, Maserati en Ferrari, maar was teleurgesteld in de techniek van deze auto’s. Ferrucio vroeg Ferrari-eigenaar Enzo om een speciale auto te bouwen, maar Enzo Ferrari wilde daar niks van weten en zei dat Ferrucio een van de verkrijgbare modellen kon kopen. Ferruccio besloot daarop in 1963 de Automobili Lamborghini SpA op te richten en zijn eigen sportwagen te bouwen.

 

De eerste V12 Lamborghini motor werd snel ontworpen en werd de basis van een latere zeer succesvolle reeks van auto’s. Deze motor leverde een spectaculaire 350 PK en werd de krachtbon voor het eerste Lamborghini prototype: de 350 GTV. De productieversie, met de naam 350GT, was een hit op de autoshow van Turijn en bestellingen begonnen binnen te lopen, waarna het model al snel werd gevolgd door de 450 GT en de vierzits 450 2+2.

 

lamborghini 350GT

De voorganger van de Miura, de 350 GT

 

lamborghini miura

De grote doorbraak van Lamborghini kwam met de Miura

 

Lamborghini Miura

Deze eerste modellen brachten leverden voldoende geld op voor de ontwikkeling van een nieuw model dat de meest beroemde Lamborghini zou worden tot de release van de Countach in 1973: De Lamborghini Miura. Het unieke karakter van dit model zat van de voorbumper tot de achterbumper in de auto verwerkt met een geweldig ontwerp van Marcello Gandini.

 

The Lamborghini Miura Is Still Untamed

Petrolicious weet er weer een mooi filmpje van te maken

 


Ook interessant


Gerelateerde merken