MENU

Fashionable oldtimers van Ralph Lauren

Dinsdag 3 februari 2015 om 07:15 door Frank

Collecties blijven mooi om te bekijken. Er zijn hier al een aantal verzamelaars voorbij gekomen met bijzondere collecties, maar er zijn er nog genoeg waar je zo een boek over kunt schrijven. Zo is het ook met de collectie van fashion-koning Ralph Lauren. Waar wij toch hadden verwacht dat de man meer interesse zou hebben in meubeltjes of schilderijtjes, die hij vast ook zal hebben, verrast Ralph Lauren ons met een bijzondere verzameling oldtimers. Zijn collectie was tot 2011 nauwelijks te bezichtigen voor het publiek, maar in dat jaar was er een grote tentoonstelling in het Franse Musée des Arts décoratifs waarvan de website gelukkig nog altijd online is. Discovery Channel maakte ook een documentaire over de man en zijn oldtimers.

 

Vraag een autoliefhebber om een top 50 van de meest bijzondere auto’s van de 20e eeuw te maken en de kans is groot dat de zeventien exemplaren die in Parijs werden tentoongesteld, in die lijst voor komen. Dit zegt iets over het niveau van de bijzondere collectie van de exorbitant rijke super-kleermaker. In totaal heeft de goede man meer dan zeventig bijzondere auto’s bij elkaar genaaid in een exclusieve collectie waarvan de meeste op zijn landgoed staan.

 

bugatti atlantic 1938

Bugatti atlantic uit 1938.

 

bugatti atlantic 1938

 

Pronkstuk van de collectie is zonder twijfel de Bugatti 57 SC Atlantic uit 1938 met chassisnummer 57591. Het was de laatste van de vier exemplaren die werden gebouwd en dit is zonder twijfel de meest originele die nog bestaat. Naast deze bijzonder Bugatti zit er ook een Ferrari 250 GTO uit 1962 in de collectie waarvan de waarde, net als voor de Bugatti, wordt geschat tussen de 30 en 40 miljoen dollar. Van de Ferrari zijn slechts 39 exemplaren gebouwd.

 

1930 Mercedes SSK Count Trossi

Mercedes SSK ‘Count Trossi’ uit 1930.

 

ferrari 375 plus

Ferrari 375 Plus.

 

jaguar XKSS

Jaguar XKSS.

 

En Ralph houdt van zijn Ferrari’s want naast de 250 GTO heeft hij ook pareltjes als een 250 GT Berlinetta SWB, een 250 Testa Rossa die drie keer Le Mans won in 1958, 1960 en 1961, een van de vijf gebouwde Ferrari’s 375 Plus en een 250 LM. Maar er staan ook bijzonder modellen van andere merken zoals een Jaguar XKD, een Bentley Blower en een Mercedes SSK “Count Trossi” uit 1930.

 

Ralph Lauren Classic Car Collection

Ook interessant

Reageren

Je e-mailadres wordt niet getoond
* Verplicht veld

*